Otvoren 14. Simpozij distrofičara Istre

Jučer se u Domu sportova Mate Parlov održalo otvorenje 14. Simpozija distrofičara Istre pod nazivom ”Osnovne ljudske potrebe.”

Simpoziju u ime Grada Pule sudjelovala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović koja je naglasila kako je pomoć, skrb i zaštita oboljelih važna Gradu jer žele da svi građani kvalitetno žive.

Osnovni cilj simpozija je potpora integraciji i socijalizaciji oboljelih članova i njihovih obitelji.

Na simpoziju su sudjelovali i zamjenica istarskog župana g. Sandra Čakić Kuhar, predstavnici svih Domova zdravlja Istarske županije, predstavnici medicinskih centara i Centara socijalne skrbi .

Društvo distrofičara Istre, od samog svog osnutka, 11. listopada 1974, okuplja i brine o osobama oboljelim od neuromuskularnih bolesti. Svojim radom i postignućima Društvo je u samom vrhu po organiziranosti u osnovnim djelatnostima sličnih udruga.

Društvo distrofičara Istre dobrovoljna je, nestranačka, nevladina, socijalna udruga građana. Društvo nema zaposlenih djelatnika, cijeli rad zasniva se na volonterstvu dobrih ljudi, koji bezuvjetno daju veliki dio sebe za  oboljele.

Društvo djeluje na području cjele Istarske Županije, gdje je i registrirano pri Uredu za državnu Upravu, a članica je Saveza Društava Distrofičara Hrvatske i članica IFUOSI- Istarskog Foruma udruga osoba s invaliditetom.

Pin It on Pinterest