U bubnju već 41 haklerska družina

Sva četiri nositelja potvrdila svoj nastup. Branitelj naslova Pizzeria Jupiter klinci, osvajač godinu dana ranije Pizzeria Jupiter, prošlogodišnji finalist pazinski Plavi put te osvajač 2015. Spartans.

“Ušli smo u tjedan kada završavaju prijave za 30. izdanje najvećeg istarskog, i jednog od najvećih u državi, malonogometnih turnira “Moja ulica, moja ekipa 2018. – Suzuki Motortech”. Do sada za sudjelovanje u glavnom dijelu turnira prijavilo 38 haklerskih družina te osam za veteranski turnir. Od jučer, pa do petka, svoje momčadi možete prijaviti i uživo u Caffe Bar Cabahia od 18 do 20 sati. Također, to možete napraviti i putem telefona na broj 098-130-5244 ili na mail futsal.pula@gmail.com.”, stoji u obavijesti udruge Futsal Pula, organizatora turnira.

Društveni fenomen

Izvlačenje parova zakazano je za 1. prosinac u CB Cabahia, kada će se znati kome je ples kuglica bio “majka a kome maćeha”, a sam turnir u dvorani Doma sportova Mate Parlov starta 7. prosinca. I dok se obavijest organizatora jučer nije “ni osušila” već su počele pristizati nove prijave brojnih haklerskih družina, odmah tri više, koji iznova potvrđuju društveni fenomen Ulice, kao velike prekrasne urbane priče Pule, ali i cijele Istre.

U bubnju će se, prema prijavama, naći i imena “Heroja Ulice” posljednje dvije godine, Pizzerije Jupiter i njihovih “klinaca” koji brane naslov, ali i “kadeta” Jupiterovaca, novih klinaca koji nastavljaju put najjače družine od obnavljanja turnira. Dvije družine Jupitera bit će nositelji turnira, uz njih se prijavio još jedan nositelj, prošlogodišnji pazinski finalist Plavi put, a iz glavnog grada stiže i Novo naselje. I četvrti nositelj, Spartans, već su u ždrijebu. S dvije momčadi dolazi i porečka Vita leva Elektrometal, osvajač seniorskog, ali i veteranskog turnira. Nakon dugo vremena u Pulu stiže i opatijski Gorovo, a puno se ove godine očekuje od Autoservis Doblanović, momčadi koja ima snagu otići do samog kraja, ali uvijek zapne na stepenici prije. Naravno, najbrojnije će biti družine iz Šijane. Za sada ih, prema imenu, ima u bubnju već četiri (MNK Šijana, MNK Šijana Juniors Tobacco Shop 33, Šijana Tikvans i Stella Spartans).

Osam momčadi među veteranima, za sada, čine, osim spomenute porečke Vita leve, i prvoprijavljene Tomić Gradnje, jedne od najdugovječnijih družina na Ulici – Zauder film i MNK Jaši. Društvo im pravi Pizzerija Tivoli te dvije nogometne momčadi, ona veterana Banjola te seniora Marčane.

Mini Ulice – Glas Istre

Ništa manje uzbudljivo neće biti niti u dva preostala turnira, one za dječake do 11 i 15 godina, popularne “Mini Ulice”. Glas Istre se, baš kao nekada, ponovno vraća kao “pokrovitelj” ovih turnira, u nadi da će druženje dječaka istarskih nogometnih klubova iznova iznjedriti buduće zvijezde Ulice, baš kao što je to ranije bilo s najboljim strijelcem prve Mini Ulice 2007. Edijem Ljubasom (NK Medulin 1921) ili ICI-jevcima Giljanovićem i Belančićem 2010. (sada Hajduk), pa uljanikovcem Gobbom 2014. (sada Dinamo), i sve do prošlogodišnjeg Murtića (Rudar), koji je šokirao prvoligaša Istru 1961. Upravo su ovi turniri zalog da će se potvrditi slogan legende Branislava Šokeca da “Ulica živi vječno” jer svake godine novi klinci stupaju na scenu ispunjene dvorane Doma sportova Mate Parlov.

Kao i svake godine cjelokupna Ulica imat će jak humanitarni karakter i ponovno će se 30 tisuća kuna dodijeliti najpotrebitijima. Udruga Futsal Pula već je pozvala humanitarne udruge da im se obrate i iznesu programe, a tri najkvalitetnija bit će donirana s po deset tisuća kuna. Upravo je po humanitarnoj noti Ulica izuzetno poznata, od obnavljanja preko 300 tisuća kuna donirano je onima kojima je to bilo najpotrebnije.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest