„Prosinac u Puli – Dicembre in città“ – već u prvom tjednu bogat, zabavan i raznovrstan program

S prvim danom prosinca započeti će mnogobrojni tradicionalni, ali i novi programi koji će obilježiti ovogodišnju manifestaciju. Jedna od posjećenijih lokacija, svakako je Gradska knjižnica i čitaonica Pula, u kojoj će tijekom cijelog mjeseca biti smještena Božićna kutija s knjigama, Bor dobrih želja i Knjižnica Bake Mraz. Raspored u knjižnici upotpuniti će izložba „Odraz Puležana“ autorice Monike Petrović a raznovrsni programi održati će se u Čitaonici kluba umirovljenika. Još će pet izložbi označiti prvi tjedan prosinca; Prapovijest u rukama u Svetim Srcima, Pop-Up Store u HuiU, makro fotografije Petra Sabola i Davora Žerjava u Zajednici tehničke kulture, Poljski plakat: Tijelo u galeriji C8 i Tadej Vaukman: Dick Skinners u galeriji Makina. Zabavljači In Vino Veritas započeti će svoja subotnja gostovanja tijekom cijelog mjeseca na Tržnici, a istog će se dana održati i popularni Shopping za Svetog Nikolu, kada dućani u užem centru nude minimalni popust od 15% a u Zajednici Talijana božićni koncert „Lirica pizzicata“.

Glazbeno Adventski Vijenac, program je koji će se svake adventske nedjelje odvijati kod vodoskoka na križanju Ciscuttijeve i  Flanatičke ulice, a ove nedjelje predstaviti će se Slovensko Kulturno Društvo Istra. Predstave će se održavati u Dječjem kreativnom centru i Istarskom narodnom kazalištu. Za sportske  programe pobrinula sa KRSRG Gazela koje će 25 godina djelovanja obilježiti u Domu sportova Mate Parlov; održati će se tradicionalna jedriličarska regata „Sveti Nikola“, a u srijedu 5. prosinca otvoriti će se dugo očekivano klizalište. Glazbeni program ponuditi će Rocktarata nastupom legendarne grupe Fit i Top of the Pops, a Advent u katedrali oplemeniti će Bruno Krajcar i Lea Dekleva.

Doček Sv. Nikole održati će se na Bunarini 6. prosinca, a Kapetanova večera s predstavom, glazbenim programom, među kojim DJ Tedee Lee i Belfast food istog dana, u Zerostrasse.

Raspored događanja možete pronaći na prosinacupuli.hr.

Pin It on Pinterest