Ivan Nekić izabran za predsjednika GLAS-a Pule

Na osnivačkoj skupštini podružnice GLAS-a u Puli, članovi stranke jednoglasno su izabrali Ivana Nekića za predsjednika podružnice koji je ujedno i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Pule. Za potpredsjednicu pulskog GLAS-a izabrana je Nada Sporčić dok su za članove predsjedništva izabrani Igor Jarić, Alma Crljenković Rajak te Ecio Radolović. Osivačkoj skupštini prisustvovala je i predsjednica GLAS-a i saborska zastupnica Anka Mrak – Taritaš te Stanko Borić, član predsjedništva GLAS-a.

Izabrani predsjednik, Ivan Nekić, u svom obraćanju prisutnima zahvalio se na podršci te je rekao kako će se u Gradskom vijeću nastaviti zastupati politike i programe na kojima je i izabran te da će biti otvoren za sve građane Pule koji svojim prijedlozima žele kvalitetniji život u svom kvartu. Posebno zadovoljstvo izrazio je činjenicom da je među osnivačima GLAS-a u Puli najveći broj onih koji nikada nisu bili članovi nijedne stranke i kojima je upravo GLAS bio prvi izbor.

Predsjednica GLAS-a, Anka Mrak – Taritaš, čestitala je svima izabaranima te se osvrnula na trenutnu političku situaciju i predstojeće izbore za Europski parlament.

„Trenutne trzavice između koalicijskih partnera HDZ-a i HNS-a običan su igrokaz za javnost u kojemu HNS malo pokazuje mišiće. Radi se o običnoj trgovačkoj koaliciji koju nitko nema namjeru napustiti“ – izjavila je Mrak-Taritaš.

Vezano za predstojeće europske izbore naglasila je kako očekuje dobar rezultat tzv. Amsterdamske koalicije koju osim GLAS-a, čine još i HSS, IDS ze PGS, obzirom da i prije formalnog potpisivanja koalicije posljednje istraživanje Crobarometar, agencije Ipsos puls,pokazuje da ta koalicija dobiva podršku od 10,30%.

„Ova koalicija je početak jedne dobre priče koja bi se mogla nastaviti i u narednim izbornim ciklusima“ – naglasila je Mrak – Taritaš.

 

Pin It on Pinterest