Izložba fotografija “Dragi kamen” Snježane Bratanović u TZ Pula

Od 3.12.2018. u Turističkoj zajednici Pula, u prostoru Informativnog centra, Forum 3, postavljena  izložba fotografija “Dragi kamen”, pulske fotografkinje Snježane Bratanović.

Izložba ostaje otvorena do 15.1.2019.

Radno vrijeme Info centra: svaki dan od 9 –16 h, subotom i nedjeljom od 10-14 h.

 

Uz duboko poštivanje baštine, kulture i tradicije istarskoga kraja, autorica je izložbu posvetila čarobnim vizurama gradova jugozapadne Istre,

kulturnim spomenicima, kažunima i suhozidima kao prepoznatljivim elementima identiteta Istre.

 „Svaki stariji Istranin, u mojim fotografijama može vidjeti

svoju mladost ili mladost svojih roditelja, djedova, predaka,

kako su je oni ispisivali gradeći i prepričavajući događaje svoje mladosti.

S obzirom da jako volim mistično ozračje s duhom prošlosti,

fotografije su obrađene u sepija tonu, što je ujedno i moj osobni stil

i prepoznatljiv potpis s kojim sam se uspjela izdvojiti iz mase i mora fotografija…“ kaže autorica, Snježana Bratanović.

 O autorici:

Snježana Bratanović, pulska fotografkinja, dobitnica brojnih nagrada i priznanja od strane struke što je i potvrda njezinog rada na ovim prostorima i priznatim međunarodnim festivalima fotografije.

Često eksperimentira s fotografijom, od analogne do digitalne, gdje pokušava dati vlastitu interpretaciju svijeta i današnjice u  konceptualnim projektima i dokumentarnim pričama šireg društvenog značaja.

Priznatoj autorici i finalistici međunarodnog fotografskog festivala Rovinj Photodays nagrađena joj je serija „Početak i kraj“ o Arena trikotaži, koja je 2017. uvrštena u stalni fundus Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

 Posljednjih osam godina kontinuirano izlaže na mnogobrojnim skupnim izložbama diljem Hrvatske i inozemstva, te samostalno u Zagrebu, Ljubljani, Pazinu i Puli.

Tijekom rujna i listopada, 2018. predstavlja se njujorškoj publici na međunarodnoj izložbi fotografija „The Art of Creation“,  Patchogue Arts Gallery, New York.

Fotografije su joj publicirane na brojnim stranicama časopisa o fotografskoj kulturi diljem svijeta, kao i u nizu web magazina.

Živi i stvara u Puli.

Pin It on Pinterest