Policijski Sveti Nikola darovao djecu u Puli

U dvorište Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, danas je na policijskom motociklu i pod policijskom pratnjom pristigao Sveti Nikola. Zaštitnik pomoraca pristigao je svojim brodom u Pulu te je pozvao policijske službenike da mu pomognu pronaći djecu kako bi im uručio poklone. Policajce i Svetog Nikolu dočekali su mališani iz Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula i štićenici Kuće milosrđa Majmajola, a Svetom Nikoli poklone su pomogli podijeliti načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot i njegovi suradnici.

Naime, Policijska uprava istarska je i ove godine u predblagdansko vrijeme, kako bi pokazala da su policijski službenici prijatelji djece, organizirala humanitarnu akciju ”Budi nekom djetetu Sveti Nikola”. Akciji su se odazvali gotovo svi policijski službenici te državni službenici i namještenici u policijskoj upravi i svim policijskim postajama u Istri, koji su marljivo prikupljali poklone za djecu s teškoćama u razvoju i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Osim djelatnika Policijske uprave istarske, humanitarnoj akciji odazvali su se i članovi Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra tako da je u svega tjedan dana pripremljeno oko 700 paketa za djecu.

Sveti Nikola, kojeg je za ovu priliku ponovno utjelovio pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Pula-Pola Dubravko Šlibar, dio pripremljenih paketa podijelio je djeci koja su ga dočekala u Dnevnom centru za rehabilitaciju, a da cijeli doček Svetog Nikole protekne u najboljem redu pobrinuo se One man band Cile – Mile Cvijanović koji je pjesmom zabavljao okupljenu djecu, dok je program vodila glumica i voditeljica Katja Rabar.

Sveti Nikola potom je obišao mališane u Školi za odgoj i obrazovanje Pula i Centru za rehabilitaciju Down sindrom centar Pula, a s obzirom da neka djeca možda nemaju nekoga tko bi im u čizmici ostavio poklone, Sveti Nikola uputio se i u Dječji dom Ruža Petrović kako bi i tamo obradovao mališane i donio im brojne slatkiše i igračke.

Budući da su se djelatnici Policijske uprave istarske doista iskazali u prikupljanju poklona, dio darova dobili su i štićenici Sigurne kuće Istra, dok će preostale darove dobiti djeca iz Centra Liče Faraguna Labin, koje će Sveti Nikola posjetiti sutra u pratnji policijskih službenika u njihovom centru u Labinu.

Fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1802593986519342&__xts__%5B0%5D=68.ARB7zhkQxWsMabqDfK_CJU23DCpubipxCDF2Z8oxRhbeS-GiYWl9DZ6TGiNjbk64DCBQm_XzIVTN8PC-5hhtmYzV6deThyYAg13zP5gX3FeEgavyyEzSLwseCi49W2u1h80QHOM-U3pIkwv76nDfgNK4QTckp17U9ueNYcS53YjmTjMJC8yQeuF1ewtXDGIb2TpIfcFrNX_jOaaNfxM9iL-uSmoWATAgijC7Pf85R5PmL5DuhVrTJROUoIhmKcdedXaf2NCJeDSRWdzeAypoN6HnGQd-ul_DOsYrmdd0PhSp4rtHVpGVSSDhfeZ9HnQkSjCFvD4t5uB_BasL0m2zHAOKAeKejXJLteA021Yx3Ho6Z6g09VWNkMvU8rThjEYoRyr8MLv1WwZRtHS-mm86bihcgMwAHJajfSh_cs6Xl69A3I_tyzLhQGgJKjR_bAoXfEvKYeOcQvjM6RsFYlK5&__tn__=-UC-R

 

Pin It on Pinterest