Dodijeljene nagrade Istriana za 2018. godinu

Svečanost dodjeljivanja nagrada „Istriana“ za najbolje pojedince iz svijeta gospodarstva, kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i sporta Istre održala se danas u pulskom hotelu Park Plaza Histria.

Dodjeli nagrade prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je među ostalim istaknuo da su ključ uspjeha ljudi, koji svojim radom doprinose razvoju kraja i zajednice, te čestitao svim dobitnicima nagrada i poželio svima daljnji uspjeh i napredovanje.
Čestitke nagrađenima, pored gradonačelnika Pule uputio je i istarski župan Valter Flego.

U kategoriji Kulture dobitnica „Istriane“ je glazbenica i svestrana umjetnica koja svojim radom promovira istarsku glazbenu scenu, čakavštinu i u modernu Istru, Elis Lovrić.
Pobjednik u kategoriji Zdravstvo je medicinska sestra prije svega iskusna i educirana, a čitav radni vijek posvećena psihijatrijskim bolesnicimaOriana Španić. 
Dobitnica „Istriane“ u kategoriji Glazba je legenda istarske glazbene scene Lidija Percan.
U kategoriji Sporta nagrada je pripala Darku Raiću Sudaru, bivšem nogometašu i nogometnom treneru.
Čedomiru Ružiću pripala je „Istriana“ u kategoriji Znanost i obrazovanje, za njegov  dugogodišnji prosvjetni rad, gdje od 1996. godine djeluje kao ravnatelj Srednje škole Mate Blažine Labin.
Za Gospodarstvo „Istriana“ je pripala Gordani Deranji , uspješnoj  poduzetnici  i direktorici Tehnomonta.

Nagrada Istrijana pokrenuta je na inicijativu novinara Daniela Sponze, a pobjednike su svojim glasovima odabrali gradonačelnici i načelnici istarskih općina, predsjednici uprava najvećih gospodarskih subjekata, novinari, kulturni, sportski i zdravstveni djelatnici, kao i slušatelji Radio Pule.

Fotogalerija na linku:https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1814619838650090&__xts__%5B0%5D=68.ARAngHCiqWfb9NVPpB_7k1InKnu3BaFVGQ0DDyuE9WWP_mviYviUfJKvIH9PIw7kFMicBKfWM6026H9oIKUerNTJJhRyInWXMIu0zzUp9RvmGMz7ybknGtM7FX_2tAyVSmQQPQC2_wxYYX0OGERII7bl0zrpRqhN2NPZYPKshWUkvVuFb62TM0dJBNeQMWhmCEV5Ry8BgQktkMd_wn-CK85rLc2VmYl3Zcb_-sKfb0BK95VdKJY4E6O_FHMorKdTtNNd8-CWGWBMtD9vsqxoAEy0_KQBXAiy6Tw8guTG-hKRCHCeVkW15UkGtPHqjSDcpIVBBWUtww11bb6M8S2POscxijwYCegcE7OwR7n57_1YodzjToqrW-zTl3BSdIAoG9T6yKlW_wymNainy7GQWJIvcI5K5zULlMGJEF9cCgP3pJ_JGLPGlxp7AJaJEqJsa4uSyOrPJeiIaCB6PYRK&__tn__=-UC-R

Pin It on Pinterest