Prosinac u Puli – obilje zabave i glazbe tek predstoji!

Polovica prosinca je za nama a programi se još intenziviraju i prilagođavaju za predstojeće dane blagdana. 14. prosinca u jutarnjim satima u Čarobnoj šumi čarobirati će  Mađioničar Stefano, dok će u popodnevnom terminu Udruga Birikina izvesti će predstavu Zimski poljubac.

Istog će se dana u Središnjoj knjižnici održati promocija zbirke haiku poezije „Roža“ Đermana Vitasovića. Večer je za najmlađe osigurana u Dječjem kreativnom centru i Božićnim cirkusom u izvedbi plesnog studija Sense&Dance, a  za nešto starije na Rocktarati će koncert izvesti Opća opasnost.

U subotu napokon u Čarobnoj šumi dolazi Djed Mraz, kojeg će na dva kotača na Portarati u 11:00 sati dopratiti IMC Twin Horn. Na susjednoj pozornici Čarobnu priču izvesti će Plesni klub Infinity, a na Tržnici posjetitelje zabavljati In vino veritas. Glazba će se uvečer čuti iz Istarskog narodnog kazališta, sa Božićnim koncertom Studija Zaro, na Portarati s koncertom grupe Whiskey Train i u Klubu Uljanik gdje će se održati Susret generacija.

U nedjelju će se uz nastup Albanske manjine upaliti treća adventska svijeća kod vodoskoka u Ciscuttijevoj.  Neobični Djed Mraz, u organizaciji Ronilačkog kluba Meduza, izroniti će iz mora na Valkanama da bi zajedno s mališanima okitio jelkicu i potom s njom uronio u more. Nastup studija Čarobna frula održati će se u Čarobnoj šumi u popodnevnim satima a kazališna predstava Djed Mraz ide u penziju u dječjem kreativnom centru.

Ponedjeljak, 17. prosinac proteći će u znaku tradicionalnih programa, počevši ujutro od predstavljanja kalendara za 2019. DV – SI Rin Tin Tin u Circoludonošenje Betlehemskog svjetla mira ispred Gradske vijećnice kojeg su osigurali Odred izviđača „Istra“ i odred izviđača pomoraca „Uljanik“, obilježavanje 45. godišnjice Astronomskog društva „Istra“ Pula u Zvjezdarnici na Monte Zaru te Božićnog koncerta ogranka HGDU u Zajednici Talijana.

U utorak na tržnici će  započeti ciklus Jazz izvedbi s Jazz Christmas – St. Thomas Quartetom i Ivonom Fabris. U INK će uvečer božićni koncert održati Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova gdje će se sljedećeg dana održati Koncert Simfonijskog orkestra HNK Ivana pl. Zajca Rijeka. Na blagdanskoj Glazbenoj rock slušaonici nastavlja se tema 25. obljetnica institucije Rock&Roll Hall of Fame a nosioci drugog dijela koncerta su Metallica, U2, Jeff Beck i Bruce Springsteen.

U četvrtak, 20. prosinca Studio Zaro raspjevati će Čarobnu šumu, a OKUD Istra Veliku dvoranu OKUD-a Istre. Izložba „Zajedno 2018.“ otvoriti će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Večer će proteći u znaku poznatih glazbenika; u INK održati će se humanitarni gala koncert s Goranom Karanom i gošćom Ninom Kraljić, a na Portarati Rambo Amadeus.

Pin It on Pinterest