TIFON I APIOS ULAŽU 2,3 MILIJUNA EURA: Pula će 2019. dobiti dvije NOVE BENZINSKE CRPKE

Tifon je najavio izgradnju jedne od najmodernijih benzinskih crpki u Hrvatskoj, koja će biti smještena u Šijani uz zaobilaznicu, pored Plodina. APIOS će svoj objekt otvoriti na križanju Tršćanske i Prekomorskih brigada, u blizini Brionkinog mlina.

Sudeći prema zahtjevima zainteresiranih investitora koji su slali svoje prijedloge u sklopu zadnjih izmjena i dopuna pulskog Generalnog urbanističkog plana (GUP), moglo bi se zaključiti da Puli očito nedostaje benzinskih postaja. Neki će se složiti da Pula ima dovoljan broj benzinskih postaja, no mnogi smatraju da ih treba biti više. Osobito kad u jeku turističke sezone moraju čekati i to pretežito na malim benzinskim crpkama gdje ponekad i na cesti parkiraju da dođu na red kako bi natočili gorivo.

U prstenu Pule nabrojali smo šest benzinskih crpki, a usporedbe radi, u Rijeci ih je dvadesetak. Najveći grad na Kvarneru ipak nije toliko veći od Pule.

Da benzinskih crpki Puli treba, prepoznali su i investitori koji su tijekom zadnjih izmjena GUP-a Gradu uputili zahtjeve kojima traže prenamjenu određenih lokacija u benzinske postaje. Konkretno, zahtjeve je uputila tvrtka Tifon koja je ujedno dio MOL grupe, potom slovenski Petrol, ali i odvjetnički ured Franko Čerina koji zastupa tvrtku APIOS, koja ima potpisan ugovor o brand partnerstvu s OMV-om.

Milijun eura

Grad Pula je odbio Slovence, navodeći da je mreža benzinskih postaja utvrđena, a budući da Petrol predlaže nove crpke u blizini već nekih postojećih, otvaranje novih nije bilo prihvatljivo.

S druge strane, Grad je amenovao prijedlog tvrtke Tifon koja na svom zemljištu u Šijani, nadomak trgovačkog centra Plodine, planira izgraditi jednu od najmodernijih benzinskih postaja u Hrvatskoj. U Tifonu najavljuju da će nova benzinska crpka biti otvorena iduće godine, a kažu, ovo je i za njih velika stvar jer to zapravo znači proboj i dolazak na iznimno atraktivno istarsko tržište.

Potvrđuje nam to Damir Ivanda iz Odjela investicija i upravljanja imovinom u Tifonu, rekavši da u Puli grade jednu od najreprezentativnijih i najmodernijih benzinskih crpki u koju planiraju uložiti više od milijun eura.

– Naravno da smo zadovoljni što nam je odobren zahtjev za gradnju benzinske postaje koja će, uvjereni smo, dodatno poboljšati ponudu grada Pule. Sada slijedi projektiranje cijelog kompleksa koji će se protezati na gotovo pet tisuća kvadrata, a potom i pribavljanje građevinske dozvole kako bi se moglo krenuti s gradnjom. Teško mi je sada predvidjeti kad će sve biti gotovo i hoće li crpka biti izgrađena prije turističke sezone, no naravno da bismo željeli da bude tako, kaže Ivanda.

Najavljuje da će njihova nova benzinska pumpa biti vrhunski opremljena i radit će u tri smjene, odnosno od 0 do 24. Dodana vrijednost je i što će se u sklopu ove investicije otvoriti najmanje desetak novih radnih mjesta. U sklopu crpke nalazit će se trgovina i prepoznatljiv Tifonov gastro koncept Fresh Corner koji nudi visoku kvalitetu gastronomske usluge s naglaskom na svježinu namirnica po povoljnim cijenama, najavljuju iz tvrtke. Tako će se i u sklopu pulskog Tifona nuditi svježe pripremljeni sendviči, kruh, peciva, kave, cijeđeni prirodni sokovi te dnevne namirnice.

Pulska rupa

– Tifon u Hrvatskoj planira i nadalje ulagati u premium kvalitetu svojih prodajnih mjesta kao i u obučavanje osoblja te kreiranje novih ponuda u skladu sa suvremenim trendovima, rekao je Ivanda i dodao da su Tifonova najveća nagrada zadovoljni kupci, te da im je cilj da nova benzinska postaja u Šijani zaživi na dobrobit   svih građana Pule i njihovih gostiju.

Tijekom izmjena i dopuna GUP-a, Tifon je od nadležnih tražio da se na predmetnoj lokaciji u njihovom vlasništvu izvrši prenamjena zemljišta iz industrijsko zanatske-trgovačko uslužne namjene u komunalno-servisnu. Naveli su da zbog namjene te zone dosad nisu uspjeli realizirati investiciju i izgraditi objekt kojim bi proširili svoju moderniziranu mrežu benzinskih pumpi te je stoga taj prostor dugo zjapio prazan. U neposrednoj blizini nalazi se poslovnica trgovačkog lanca Plodine koja graniči s budućom benzinskom crpkom. 

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest