NEMA ZIME ZA ISTARSKE SKIJAŠE Istrani će u sedam dana na skijalištima POTROŠITI VIŠE OD PET MILIJUNA EURA

Na skijalištu Folgaria u talijanskoj pokrajini Trentino, udaljenoj 400 kilometara od Pule, očekujemo da će otići oko 500 skijaša. Posljednjih nekoliko godina ovo talijansko skijalište omiljena je destinacija skijaša iz Pule. Većina će boraviti u hotelima. Što se tiče cijena, u udarnom terminu šestodnevni aranžman koji uključuje pet polupansiona u hotelu može se dobiti već za 1.790 kuna, kaže Floris Milohanović iz pulske agencije Zeatours.

Predstojeće subote počinje takozvani bijeli tjedan tijekom kojeg će, kao i svake godine, iz Hrvatske na skijanje otići više od 200 tisuća skijaša. Iz Istre, prema procjenama Zbora učitelja i trenera sportova na snijegu, na padinama Alpa, skijat će oko 11 tisuća Istrana. Za očekivati je dakle, da će ovog vikenda biti pojačan promet na istarskim graničnim prijelazima, uglavnom u jutarnjim satima.

Promet će biti “pojačan” i u blagajnama hotela i ugostiteljskih objekata diljem Italije, Austrije, Francuske i Slovenije gdje će naši skijaši boraviti. Matematika je u ovom slučaju vrlo jednostavna. Ako svaki skijaš u prosjeku dnevno potroši 40 eura za boravak i hranu te još toliko za skijašku kartu, tjedan dana skijanja koštat će ga 480 eura. Dakle, ukupno će Istrani na snijegu potrošiti nešto više od 5,2 milijuna eura!

Puljani biraju Kronpaltz i Folgariju

Talijanska skijališta, uglavnom na Dolomitima, bit će najposjećenija. Puljani već tradicionalno odlaze u Folgariju, Kronplatz, Val Gardenu, ali i neka druga skijališta. Floris Milohanović iz pulske putničke agencije Zeatours kaže da ove godine imaju očekivan broj prodanih skijaških aranžmana, brojke su na razini lanjskih.

– U našoj organizaciji na skijalište Folgaria u talijanskoj pokrajini Trentino, udaljenoj 400 kilometara od Pule, očekujemo da će otići oko 500 skijaša. Govorimo o periodu od 6. do 12. siječnja. Posljednjih nekoliko godina ovo talijansko skijalište omiljena je destinacija skijaša iz Pule. Većina će boraviti u hotelima, ali ima i obitelji koje su se odlučile za apartmanski smještaj. Što se tiče cijena, u udarnom terminu šestodnevni aranžman koji uključuje pet polupansiona u hotelu može se dobiti već za 1.790 kuna. Cijene petodnevne ski karte za skijalište Folgaria za odrasle iznosi 117 eura, a za juniore 97 eura. Djeca do osam godina imaju besplatnu skijašku kartu, ističe Milohanović. 

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest