Potpisan Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje područnog vrtića u Peroju vrijedan više od 9.000.000 kuna

Danas je u Zagrebu u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pri Ministarstvu poljoprivrede potpisan ugovor o sufinanciranju izgradnje područnog vrtića u Peroju.

Ovim se ugovorom Dječjim vrtićima „Petar Pan“ Vodnjan-Dignano dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 7.044.040,00 HRK, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 9.249.250,00 HRK.

Svečanom potpisivanju Ugovora sudjelovali su gradonačelnik Grada Vodnjan-Dignano Klaudio Vitasović, ravnateljica Dječjih vrtića „Petar Pan“ Vodnjan-Dignano Daniela Vitasović-Uršić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Moira Drandić Pauro. Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Potpisivanje ugovora rezultat je uspješne prijave Dječjih vrtića „Petar Pan“ Vodnjan-Dignano na natječaj za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, sektor dječji vrtići, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020. Bespovratna potpora je osigurana iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i proračuna Republike Hrvatske.

„Realizacija ovog projekta imati će dugoročne koristi za zajednicu, posebice za mještane naselja Peroj, jer se izgradnjom novog i adekvantnog vrtića u Peroju djeci pruža kvalitetna usluga predškolskog odgoja i obrazovanja. Unutar planiranog vrtića bile bi smještene sveukupno tri skupine za jaslički i vrtićki uzrast, a čiji bi kapacitet bio 52 djece. Novi će područni vrtić , ukupne površine 540,39 m2, sadržavati prostorije za boravak djece, prostore za odgojno-obrazovne, zdravstvene i ostale radnike, gospodarske prostore te višenamjenski prostor namijenjen druženjima, radionicama i sličnim odgojno-obrazovnim programima. Projektom se također utječe i na sam razvoj Grada Vodnjan-Dignano, jer se stvaranjem boljih uvjeta za predškolski odgoj i obrazovanje doprinosi poboljšanju ukupnih uvjeta života i rada stanovništva, a samim time i poboljšanje mogućnosti razvoja sredine“ naglasio je gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Provedba izgradnje dječjeg vrtića započinje po provedenom postupku javne nabave za izvođača radova, a predviđeno vrijeme trajanja projekta je 24 mjeseci.


Pin It on Pinterest