U POTRAZI ZA MINUTAŽOM: Puno poznatih lica pomoći će lakšoj prilagodbi na novu sredinu

Lani sam s Rudešom nanizao pobjede nad četiri najbolje ovdašnje momčadi, Osijekom, Rijekom, Hajdukom i Dinamom te bi bilo lijepo sve to ponoviti s Istrom 1961, zaželio je Galilea.

Jučer su na konferenciji za novinare službeno predstavljeni Markus Pavić i Einar Galilea, novi igrači Istre 1961. Prema Transfermarktu, Galilea je na “Drosinu” stigao na polugodišnju posudbu kao igrač Alavesa, kluba s kojim ima ugovor do 2021. godine i koji ga je već ranije na isti način posuđivao Rudešu i Sochauxu. Pavić je, pak, prema tom istom Transfermarktu, nakon neuspješne polusezone u Sochauxu po dolasku u Pulu potpisao ugovor sa “zeleno-žutima”. Da li su ti podaci točni pokušali smo provjeriti kod sportskog direktora Istre 1961 Febrona Ziua.

– Nema velike razlike da li je igrač potpisao za Alaves ili Istru 1961, sve je to ista Grupacija i ne utječe na njihov status te nije važno u cijeloj ovoj priči, sukus je svega onoga što je izgovorio Ziu.

Odustavši od cijeđenja suhe drenovine, okrenuli smo se igračima i najprije malo prozborili s onim čije nam riječi nije trebalo prevoditi.

– Rođen sam u Beču i živio sam tamo cijeli život, no moji su roditelji porijeklom iz Tuzle. Pula mi nije nepoznat grad. Imam ovdje dvojicu rođaka i često sam dolazio na ljetovanje, poznajem ovaj kraj i uvijek sam se u njemu dobro osjećao, probio je led 23-godišnji Markus Pavić, koji je u mladim danima branio boje Austrije i Stadlaua, da bi preko Wienerberga stigao do Admire Wacker. – U Admiri sam počeo s profesionalnim nogometom, uz igranje u Prvoj austrijskoj ligi zaigrao sam i u kvalifikacijama za Europsku ligu, a onda sam u ljeto 2017. godine stigao u Zagreb. Imao sam u Rudešu dobru sezonu, potom u Sochauxu manje uspješnu polusezonu i eto me opet u Hrvatskoj.

Za Rudeš je Pavić odigrao 28 prvenstvenih utakmica, od čega je u 25 navrata na terenu proveo svih 90 minuta. U Sochauxu je bila sasvim oprečna slika te je u 19 kola francuske Druge lige, Pavić 15 utakmica pogledao s tribina, a preostale četiri prosjedio na klupi za rezervne igrače.

– Bilo mi je super u Rudešu, jedna stvarno lijepa priča, a onda sam ljetos otišao u Sochaux, odmah se ozlijedio na pripremama i potom bio dva i pol mjeseca van stroja. Trebalo mi je dugo vremena da se vratim, ali nisam dobio pravu priliku i sve što sam odigrao bile su dvije utakmice u kupu. Insistirao sam da igram i za drugu momčad, samo kako bih vratio osjećaj, trenirao sam na visokom nivou i s fizičke strane se odlično osjećam. Fale mi samo utakmice, s njima ću se brzo vratiti na željeni nivo, uvjeren je Pavić. – Kad sam stigao u Zagreb, dečki su me odlično prihvatili, a kako sam neke od njih zatekao i po dolasku u Pulu, vjerujem da će i ovdje biti slična situacija. Očekujem da se izborim za minutažu i nastavim tamo gdje sam stao u Rudešu, a i da Istra 1961 zareda sa sličnim rezultatima. Ako tako bude, svima će nam biti dobro. Donosim agresivnost, volim igrati ofenzivno, a uz poziciju lijevog beka, mogu pokriti i druga mjesta u momčadi, kao što mi nisu strane ni različite formacije. 

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest