U MJESEC DANA UČETVEROSTRUČEN BROJ ČLANOVA “VODENIH SPORTOVA” Plivački, vaterpolo i triatlon klubovi zajedno okupljaju oko 800 djece


Članstvo nam se znatno povećalo. Mi nismo dosad imali prostora za više članova, a imali smo 100 aktivnih članova. Sad u klubu imamo 178 članova, uz još 185 iz programa “Znamo plivati”, rekla je Katarina Zubčić, trenerica PK Arena. Nama se situacija poboljšala 100 posto. Klub je dosad preživljavao i čekao bazen. Zadržali smo, konačno, djecu koja su ovog ljeta bili u Školi vaterpola, povećali broj članova, a vratila nam se i seniorska ekipa, rekao je Marko Lukšić, trener vaterpolista Pule.

Proteklo je mjesec dana otkako su Gradski bazeni Pula otvorili vrata svojim korisnicima. Željno su taj trenutak iščekivale generacije Puljana i brojni su građani već počeli koristiti termine za plivanje. No, oni koji su najviše priželjkivali bolje uvjete za rad su svakako sportaši pulskih klubova korisnika bazena. Dva plivačka kluba, vaterpolo klub i triatlon klub već su osjetili blagodati novog sportskog objekta u Puli. U mjesec dana članstvo im se učetverostručilo, zajedno okupljaju oko 800 djece. Pravi bum bazenskih sportova najbolji je odgovor na pitanje o isplativosti ulaganja u bazen. Zasad je samo porastao broj aktivnih sportaša, a tek slijede bolji rezultati i organizacija nekih sportskih natjecanja koja dosad, iz razumljivih razloga, Pula nije mogla ugostiti.

Za sve duplo bolji uvjeti

Bazen sad koriste dva pulska plivačka kluba, Pula i Arena. Katarina Zubčić, glavna trenerica Arene, kaže da je itekako primjetno povećanje broja članova.

– Članstvo nam se znatno povećalo. Mi nismo dosad imali prostora za više članova, a imali smo 100 aktivnih članova. Sad u klubu imamo 178 članova, uz još 185 iz programa “Znamo plivati”. Tu je riječ o učenicima 2. razreda osnovnih škola. Svi su oni bili na testiranju i sad su prešli u Školu plivanja, koja traje 18 sati kroz 6 tjedana. Program “Znamo plivati” smo provodili i u Valbandonu, ali samo obuku neplivača, dok smo sad zvali sve učenike i učenice 2. razreda. Bazen nije potreban samo za plivače i ostale sportaše, to je standard kojeg svi građani zaslužuju. Posebno je to za plivače mjesto treniranja, jer je voda medij u kojem se natječemo. Plivanje je specifičan sport i moramo puno dana provesti u vodi da bi se stekla specifična snaga i tehnika i zato nam bazen jako puno znači, rekla je Katarina.

Dakako, napredak u odnosu na dosadašnje uvjete je nemjerljiv.

-Bazen u Valbandonu je mali, plitak, staze su bile uže od normalnih, vladala je velika gužva, imali smo velike valove, a nismo mogli raditi ni neke vježbe jer smo bili prostorno skučeni. Sad imamo normalnu širinu staze i možemo koristiti više staza. Konkretno, mi imamo pet staza po tri sata velikog bazena. Dosad je naša prva grupa trenirala u dvije staze po sat i pol do dva sata dnevno, a sad imamo svaki dan po četiri pruge i to po dva sata. Imamo duplo više prostora i možemo normalno štopati, normalno ući u cilj. Ma uvjeti su puno bolji. Dodatna pogodnost je što obuku neplivača i školu plivanja provodimo u manjem bazenu. Taj je bazen zbog dimenzija i dubine stvarno odličan za to.

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest