Tim županijskog Zavoda za hitnu medicinu spasio život 72-godišnjem pacijentu iz Kavrana: U SAT VREMENA DVA PUTA GA OŽIVLJAVALI I 17 PUTA DEFIBRILIRALI!

Liječnica Tea Crnogaj, medicinski tehničar Tarik Gvožđar i vozač Dario Bilić članovi su tima Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije koji su prošlog ponedjeljka spasili život 72-godišnjem pacijentu iz Kavrana, defibrilirajući ga u vozilu Hitne pomoći na putu do pulske bolnice čak 17 puta u sat vremena!

Pacijent je imao čak tri jednako ozbiljne dijagnoze: infarkt, herniju prepone i zapetljaj crijeva. Nakon intervencije u pulskoj bolnici, prebačen je u riječki KBC, gdje mu je prvo ugrađen stent, nakon čega je prošao i operaciju abdomena. U KBC-ovoj jedinici intenzivne medicine na Sušaku nalazio se i jučer i stanje mu je još uvijek ozbiljno.

Dramatična vožnja

Na Hitnoj su poziv primili radi bolova u trbuhu uzrokovanih hernijom.

-Čovjek je imao preponsku herniju desno i to ga je počelo jako boljeti. Do Kavrana nam je trebalo 20-ak minuta. Kad smo stigli, pacijent je bio lošeg općeg stanja, koža mu je bila hladna i vlažna. Izmjerili smo parametre i odlučili ga prebaciti u pulsku bolnicu.

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest