Gospodarske komore iz Hrvatske, Austrije, Italije i Slovenije potpisale Deklaraciju o suradnji u Grazu

U austrijskom Grazu, u petak, 1. veljače 2019. održana je Konferencija predsjednika mreže gospodarskih komora New Alpe Adria (NAAN) koja je okupila predsjednike gospodarskih komora iz Hrvatske, Austrije, Italije i Slovenije radi potpisivanja Deklaracije o suradnji.

Riječ je o predstavnicima devet gospodarskih komora koji su Deklaracijom o suradnji definirali aktivnosti djelovanja za sljedeće tri godine te pet prioritetnih područja rada: obrazovanje i usavršavanje; organiziranje zajedničkih događanja posebno na području prekogranične suradnje i internacionalizacije; digitalizacija i inovacije; turizam te zajedničko lobiranje.

U ime HGK-ŽK Pula Deklaraciju je potpisala predsjednica Jasna Jaklin Majetić koja je istaknula kako Komora Pula još od 2007. godine sudjeluje u radu mreže New Alpe Adria, a pritom je većina aktivnosti bila usmjerena na organiziranje međunarodnih poslovnih susreta u zemlji i inozemstvu. Na takvim susretima sudjelovalo je više od 600 tvrtki koje su pritom ostvarile više od dvije tisuće poslovnih razgovora. Zajedničko lobiranje posebno će se usmjeriti na mogućnost ustrojavanja nove makroregije Alpe Jadran.

Pin It on Pinterest