PULSKI KAMPUS POSTAJE REALNOST Studenti dobivaju tulumarnicu, novi restoran, fitness centar i 248 NOVIH KREVETA

Znamo li da do 2015. godine u Puli po pitanju studentskog smještaja nismo imali ništa, a uskoro ćemo imati 400 novih ležajeva, dva nova restorana i niz dodatnih sadržaja, onda je jasno da se Pula pozicionira kao pravi studentski grad, kaže ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina.

Ako sve bude po planu, sredinom ožujka počinje gradnja dva nova i moderno opremljena studentska paviljona U Puli u koje bi prvi studenti trebali useliti tijekom akademske 2020./2021. godine. Potvrdio nam je to ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina, rekavši da je interes na natječaju za izvođenje radova bio velik, a 18. veljače znat će se tvrtka, odnosno izvođač radova koji će biti angažiran. Čerina naglašava kako se radi o investiciji vrijednoj 58,4 milijuna kuna, od čega je 85 sredstva bespovratno povučeno iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak se financira iz državnog proračuna.

– Smještajni kapaciteti će za studente kroz dva nova paviljona biti povećani za 248 ležajeva, a zajedno s postojećih 144, u Studentskom domu ukupno će na raspolaganju biti gotovo 400 ležajeva, najavio je Čerina, dodajući da će studenti u sklopu nova dva paviljona imati tulumarnicu, studentski restoran, prostor za fitness.

Stara praonica

Kako je naveo, prvo kreće rušenje stare kotlovnice gdje će se izgraditi potpuno nova zgrada s 97 dvokrevetnih soba i novim studentskim restoranom.

– U Paviljonu 2 na lokaciji stare kotlovnice, studenti će na raspolaganju imati i četiri smještajne jedinice prilagođene za život i rad osoba s invaliditetom. Sobe će biti prostrane i klimatizirane, opremljene TV prijemnicima, sanitarnim čvorovima, hladnjacima i besplatnim internetom. Na svakoj etaži naši će studenti imati na raspolaganju pomoćnu kuhinju i prostor za odmor. U samom podrumu bit će garaža s 20 parkirnih mjesta, prostor za bicikle i priključak za besplatno punjenje električnih bicikala. Na ovoj lokaciji dobivamo još jedan studentski restoran sa sto mjesta te još 20-tak mjesta na vanjskoj terasi, a u sklopu tog paviljona studenti će imati na raspolaganju praonicu i sušionicu rublja, ističe Čerina.

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest