Pulska policija uhvatila serijskog razbojnika

Djelatnici Policijske postaje Pula-Pola dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio četiri kaznena djela razbojništva i jedno kazneno djelo teške krađe (u pokušaju).

Muškarca se sumnjiči da je u razdoblju od 29. siječnja do 13. veljače u centru Pule počinio četiri razbojništva uz prijetnju nožem. Prvo razbojništvo počinio je 29. siječnja oko 20.25 sati u trgovini u Ulici Kaštanjer, gdje je od dviju djelatnica u dobi od 39 i 22 godine, kojima je zaprijetio nožem, otuđio nekoliko tisuća kuna. Potom je 3. veljače počinio dva razbojništva u kioscima u užem centru Pule. Oko 17.40 sati je maskiran ušao u kiosk u Ciscuttijevoj ulici te je uz prijetnju noža od 38-godišnje djelatnice otuđio više stotina kuna. Nakon toga, oko 19 sati, ušao je maskiran u kiosk u Istarskoj ulici i ponovno uz prijetnju noža otuđio nekoliko tisuća kuna od 46-godišnje djelatnice. Posljednje razbojništvo muškarac je počinio jučer, 13. veljače oko 10 sati, kada je u trgovini u Novigradskoj ulici uz prijetnju noža zatražio od 62-godišnje djelatnice novac. Djelatnica mu je odbila dati novac te se pokušala obraniti, a počinitelj je otuđio cigarete i pobjegao iz trgovine, čime je pravnu osobu iz Pule oštetio za nekoliko desetaka kuna.

Osim razbojništva, osumnjičenog se tereti da je pokušao počiniti i kazneno djelo teške krađe. U razdoblju od 26. do 28. siječnja, na gradskom parkiralištu na Trgu Nimfeja, pokušao je nasilno otvoriti vrata bankomata, no u tome nije uspio te se udaljio s mjesta događaja.

Policijski službenici intenzivno su tragali za počiniteljem te su ga jučer u poslijepodnevnim satima uhitili, a danas tijekom dana privest će ga u pritvorsku jedinicu PU istarske.

( foto – ilustracija )

Pin It on Pinterest