5. Pulski karneval okupio preko tisuću sudionika

Veselo je danas bilo na ulicama Pule gdje je održan 5. Pulski karneval na kojemu je sudjelovalo 27 karnevalskih grupa iz Istre, Slovenije i s Kvarnera s preko tisuću sudionika. Karnevalu su se ove godine odazvale maškarane skupine iz Pule, Lupoglava, Krnice, Koromačna, Buja, Savudrije, Ližnjana, Manjadvorci, Izole, Lanišća, Rovinjskog Sela, Marčane, Medulina, Ćepića, Višnjana, Labina, Žejana, Crikvenice, Viškova, Rijeke i Moščenićke Drage.

U znak zahvalnosti za sudjelovanjem na ovogodišnjem karnevalu, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci u jutarnjim je satima svim maškaranim skupinama u prostorijama Komunalne palače zajedno s direktoricom Turističke zajednice Grada Pule Sanjom Cinkopan Korotaj uručila prigodne zahvalnice. Tim je povodom svim sudionicima zaželjela dobru zabavu i ugodan provod u Puli.

Ove je godine po prvi put na Karolini postavljen veliki šator odakle je maškarana povorka predvođena pulskim mažoretkinjama i Puhačkim orkestrom Grada Pule krenula u obilazak grada, preko Portarate gdje je održano predstavljanje maškaranih grupa, Ulicom Sergijevaca, Forumom te Kandlerovom ulicom, a na Karolini je potom organizirana velika fešta uz Maura Staraja & La Bandu te nešto kasnije DJ program u Teddy Leeja. Alegorijska kola prošla su Laginjinom ulicom preko Rive pa sve do Karoline.

Maškare traju do 5. ožujka kada će se održati paljenje pusta kod semafora na Velom Vrhu.

Organizatori 5. Pulskog  karnevala su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade.

Fotogalerija na linku: https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1914867761958630&__xts__%5B0%5D=68.ARCfwxrkzThCa7lyuUuaannQQM0VpMlJXX_EWtA4OwXTvXyGl-C-wtp-05Hd5NhmgNlLbifPJhVrho3U4cvCcoEiLGQvjfKmUnliraLyLrYDadHrfItYpErDFp3utwP6qi6YxomoVBCWbB_HpA_cFzWHgR5rWKhj3UMrYiKd2RxZq7WSSclazEGVkOBtChSCZqsk58AhkW51oeIoZKsETBy0bEoXmyHImikkm6QIikf5ymzNJ7ybtRF9R7yaNKSi0Owofv0-0vLqYNMlN-2HdMHW0xNC0Jce_HU7ACAZEMRVXS_JCqs5GyrxxTElOU3yuelRWw899LxeGXkJGieBn4t7nWnkorYNk0KIRZIiZBMZ5bHu22M01-It_I2Cr_vOGMvYMP2xPGjks9Do9OHs4IuGts2VD1AfNULifMavDkV009OMgWFijymqYcI_PwC98DdcjIcv4KkgKFJbXgEo&__tn__=-UC-R

Pin It on Pinterest