Do kraja ožujka dječji vrtić Rin Tin Tin prelazi na novi, ekonomičniji energent

Nakon provedenog postupka javne nabave, u dječjem vrtiću  Rin Tin Tin ovih dana započinju radovi na postavljanju vanjske plinske kotlovnice za potrebe centralne zgrade i područnog vrtića Giardini. Radove izvodi Plinara d.o.o Pula, a prirodni plin koji predstavlja znatno ekonomičniji energent, zamijenit će dosadašnje lož ulje. Prelazak na prirodni plin planiran je do kraja ožujka. Za vrijeme trajanja radova dječji vrtić radit će kao i uobičajeno te se neće remetiti dnevni ritam u odgojno-obrazovnom procesu ove predškolske ustanove. Vrijednost radova iznosi 574 tisuće kuna, a sredstava su osigurana u Proračunu Grada Pule koji je osnivač DV-SI  Rin Tin Tin.

Postavljanje nove kotlovnice posljednji je u nizu većih radova koji su u proteklom periodu provedeni s ciljem podizanja kvalitete boravka mališana u vrtićkom objektu i dvorištu. Naime, novu pedagošku godinu polaznici su dočekali u novouređenom dvorištu. U sklopu radova vrijednih 175 tisuća kuna, uredilo se dvorište ukupne površine od 1.400 m2, a postavila se i antitraumatska podloga na dijelu od oko 150 m2. Dvorište koristi osam odgojnih skupina i to djeca iz centralne zgrade vrtića te područnog vrtića Giardini. Pored radova na uređenju dvorišta, tijekom ljetnih mjeseci osvježile su se sobe dnevnog boravka i pomoćnih prostorija kao i hodnika te se nanovo lakirao parket, a dodano je obnovljen i knjižni fond za potrebe djece u svim skupinama.

“S Gradom Pulom kao osnivačem naše ustanove njegujemo jednu zbilja dobru suradnju i po općenito po pitanju predškolskog odgoja Pula može biti primjer mnogih drugim gradovima. Kontinuramo radimo na podizanju kvalitete boravka u našoj ustanovi, a sve za dobrobit naših korisnika i njihovih roditelja. Drago mi je što će i ova posljednja investicija izgradnje nove kotlovnice tome još više doprinijeti”, izjavila je ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin

Pin It on Pinterest