Bogat program manifestacije Maškare – Pust 2019. u Medulinu jutros defileom uz more otvorile Male maškare

Vesele i šarene, kakve i trebaju biti, jutros su medulinskom rivom prošetale Male maškare. Tako su prvi pod maskama u završnici maškaranih fešti na području općine Medulin profeštali upravo najmlađi mještani, vrtićanci i osnovnoškolci iz Medulina, kojima se u povorci Malih maškara pridružili mališani iz ostalih mjesta općine te iz područnih škola Ližnjan i Šišan. Zahvaljujući dolasku nižih i viših razreda medulinske osnovne škole, Male maškare ove godine nisu bile nikako male, barem ne po broju.

U defileu te zabavi koja je uslijedila u velikom šatoru uz malin na vitar sudjelovalo je oko sedam stotina maskiranih vrtićanaca i osnovnoškolaca, s prekrasnim grupnim i individualnim maskama koje su na medulinsku rivu veseljem i dobrom energijom prizvale i sunce. Povorka je krenula od fontane na medulinskoj rivi prema malinu na vitar, s najmlađim sudionicima, skupinama dječjih vrtića s područja općine Medulin, u glazbenu podlogu te u pratnji voditelja, odgojitelja, animatora i volontera iz medulinskih mjesnih odbora. Pristigavši do šatora kraj malina mališani su se mogli okrijepiti krofnama i čajem te uz voditeljski par, iznimno za ovu priliku, učenike Osnovne škole dr. Mate Demarina, glazbeni program DJ-a i animaciju Zemlje zabave nastavili su sa zabavom, plesom, pjesmom i veseljem.

U 9.30 od fontane je krenuo drugi dio povorke Malih maškara, te su učenici područne osnovne škole iz Banjola, Ližnjana, Šišana te matične škole iz Medulina, njih gotovo pet stotina, pod maskama i u veselom društvu, u svega nekoliko minuta preplavili rivu. U šatoru kraj malina dočekali su ih mališani iz dječjih vrtića s područja općine Medulin, DJ i animatori te učenici – voditelji programa Malih maškara, koji su pročitali šentencu, ali i svi skupa zaplesali u nekoliko zabavnih koreografija te zajedničkom pjesmom i koreografijom na popularnu skladbu Mie Dimšić „Život nije siv“ priveli kraju maškaranu zabavu Malih maškara koja je trajala do 11.30 sati. Potom su školarci pješice kroz naselje do place i dalje do OŠ dr. Mate Demarina svojim veselim i šarenim maskama uljepšali medulinske ulice kako to samo mladost može!


Pin It on Pinterest