Sporazumom o suradnji osiguran dugoročni razvoj Sa(n)jma knjige u Istri

Grad Pula i naredne će tri godine biti ponosan pokrovitelj Sa(n)jma knjige u Istri koji Pulu promovira i izvan granica Hrvatske.

Između Grada Pule, Istarske županije, Zagrebačke banke i udruge Sa(n)jam knjige u Istri danas je u prostorijama pulske Komunalne palače potpisan sporazum o suradnji kojim će se i naredne tri godine podržati održavanje projekta Sa(n)jam knjige u Puli. Ugovor su potpisali pulski gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić te predsjednica Udruge Magdalena Obradović Vodopija.

Prema riječima gradonačelnika Miletića, Sa(n)jam knjige u Puli koji će se ove godine održati 25. godinu za redom, prepoznat je kao kulturna manifestacija koja okupljajući ljubitelje pisane riječi, promovira Pulu i Istru i izvan granica Hrvatske.

„Sajam knjige iznova privlači najveća imena suvremene svjetske književnosti i sigurno je da će Grad Pula nastaviti podržavati ovako kvalitetnu manifestaciju. Zahvala ide svima koji su prepoznali važnost Sajma i koji neumorno rade na njegovom održavanju“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Istarski župan Valter Flego kazao je kako je Istarska županija pri samom vrhu po izdvajanjima za kulturu u Hrvatskoj. „U prilog tomu govori i današnje potpisivanje ugovora o daljnjoj suradnji na projektu Sajma knjige u Puli čime zajedničkim snagama osiguravamo sredstva za ovu iznimnu značajnu manifestaciju. U današnje digitalno doba kad skoro sav sadržaj čitamo online, Sajam knjige približava čitateljima svih uzrasta ljepotu ukoričenih izdanja i doprinosi popularizaciji knjige kao medija“, naglasio je župan Flego.

„Zagrebačka banka u okviru svoje društvene odgovornosti  ima dugu tradiciju ulaganja u kulturu. Jedan od značajnih projekata je Sajam knjiga koji doprinosi  kulturnom životu, razvoju izdavaštva i promociji Istre kao turističke destinacije. Koristim priliku da se zahvalim gradu Puli i Istarskoj županiji na izvrsnoj poslovnoj suradnji, uvjereni smo da ćemo i ubuduće  realizirati još puno zajedničkih projekata te tako doprinijeti gospodarskom i socijalnom napretku društva u kojem poslujemo“, poručio je prilikom potpisivanja predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić.

Predsjednica Udruge Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Obradović Vodopija zahvalila je Gradu Puli, Istarskoj županiji i Zagrebačkoj banci na dugogodišnjoj potpori sajmu. „Sajam se razvija i raste među ostalim i zahvaljujući činjenici da Grad Pula i Istarska županija već godinama razvijaju strateške smjernice u kulturi, što je za naš sajam kao jednu vaninstitucionalnu manifestaciju, od iznimnog značaja. Drago mi je da nas Zagrebačka banka kontinuirano prati, a ovaj će sporazum služiti kao jamstvo za dugoročni razvoj sajma knjige koji ove godine slavi velikih 25 godina postojanja, a održat će se od 5. do 15. prosinca u Domu hrvatskih branitelja“, zaključila je predsjednica Udruge.

Pin It on Pinterest