Obilježen Međunarodni dan žena u Čitaonici kluba umirovljenika

Povodom Međunarodnog dana žena, u Čitaonici kluba umirovljenika održan je prigodni program na kojemu je sudjelovao i zamjenik gradonačelnika Robert Cvek koji je svim pripadnicama nježnijeg spola čestitao njihov dan.

„Pozdravljam Vas u ime gradonačelnika Borisa Miletića, Grada Pule i svoje osobno. Neka današnji dan bude dan u kojemu ćemo sve muškarce u vašim životima podsjetiti kako da se prema vama odnose svaki dan u cijeloj godini.“ kazao je Cvek.

Na kraju programa, zamjenik gradonačelnika svim ženama poklonio je prigodno proljetno cvijeće. U sklopu obilježavanja Dana žena nastupili su Irena i Mauro Giorgi. Organizatori događaji bili su Gradska knjižnica i čitaonica Pula, a pokrovitelj Grad Pula.

Međunarodni dan žena diljem svijeta obilježava se na današnji dan i simbolizira povijest borbe za ženksa prava, kao što su pravo glasa i pravo na rad. Ideja za obilježavanjem Međunarodnog dana žena pojavila se početkom 20. stoljeća, a povezana je s prosvjedima žena zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća zaposlenih u industriji odjeće i tekstila 8. ožujka 1857. godine u New Yorku te 1908. godine kada je 15 tisuća žena na ulicama New Yorka tražilo kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa.

Pin It on Pinterest