PULSKA STOLNOTESNISAČICA ANA TOFANT PRVAKINJA SLOVENIJE

Ana Tofant (20), ponajbolja igračice Stolnoteniskog kluba Pula u Superligi, imala je izuzetno uspješan nastup na 28. seniorskom prvenstvu Slovenije koje je održano na Rakeku. Naime, 20-godišnja Ana je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila svoj prvi seniorski naslov slovenske prvakinje, a osim toga osvojila je srebro u mješovitim parovima te broncu u parovima!

U prvom kolu je bila slobodna, a u drugom je s 4:1 pobijedila Tinu Mozetič (Letrika). Više problema imala je u četrtfinalu protiv Staše Matis (Kema) koju je pobijedila 4:2 u setovima. U klupskom polufinalu Tofant je nadigrala Katarinu Stražar kojoj nije prepustila ni set. U finalnom meču protiv Aleksandre Vovk Tofant je nakon tri  seta gubila 1:2, ali je Tofant uspjela preokrenuti i u konačnici slaviti s 4:2.

“Jako sam zadovoljna nastupom na državnom prvenstvu. Nadam se da ću tako dobro nastaviti igrati i u predstojećim mečevima”, izjavila je Ana nakon osvajanja tri medalje na prvenstvu Slovenije.

Ana upravo igra u Portugalu na mlađeseniorskom prvenstvu Europe (U21), nakon čega ju očekuju još dva kola hrvatske Superlige te ITTF Challenge turnir u Španjolskoj.

Pin It on Pinterest