Dan otvorenih vrata Policijske uprave istarske i Policijske akademije: Postani policajac!

Policijska uprava istarska, u suradnji s Policijskom akademijom i Policijskom školom ”Josip Jović”, organizira promotivnu aktivnost, s ciljem privlačenja što većeg broja zainteresiranih kandidata za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2019./2020. godine i to prema slijedećem rasporedu:

  • u srijedu, 13. ožujka, s početkom u 10 sati, na prostoru Sportskog centra Mirna (Pattinaggio) u Marulićevoj ulici u Puli te u 13 sati, u Školsko gradskoj sportskoj dvorani u Ulici Tugomira Ujčića 2 u Pazinu,
  • U četvrtak, 14. ožujka, s početkom u 9,30 sati, u Sportskoj dvorani, u Ulici Školski brijeg 1 u Bujama, te u 13 sati  u Sporskoj dvorani Gimnasium, u Carduccijeva 20 u Rovinju.

U jednosatnom programu Dana otvorenih vrata prisutni će imati mogućnost vidjeti pokazne vježbe službenih pasa pri detekciji eksploziva i droga, vježbe policijskih demo timova interventne i temeljne policije, koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina, a bit će predstavljen i rad kriminalističke policije. Osim toga bit će izložena tehnika prometne policije (policijski presretač, policijski motocikl i dr.).
Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječaju koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova, a kojim se traži 750 mladih policajaca. Posebno pozivamo nezaposlene osobe do 28 godina života, koje su završile ili koje završavaju srednju školu u četverogodišnjem trajanju. Natječaj će biti otvoren do 31. srpnja, a polaznicima su osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada te siguran posao nakon završetka školovanja, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. 
Prijavi se na natječaj i postani pravi heroj naših ulica – postani policajac!

Photo – Ilustracija ( PU istarska)

Pin It on Pinterest