Održana edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

Danas je završila dvodnevna edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi koju su organizirali Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) radi informiranja i usklađivanja poslovanja takvih subjekata sa zakonskim odredbama.

Na temelju Zakona o pružanju usluga u turizmu, najkasnije do 3. prosinca ove godine svi pružatelji turističkih usluga aktivnog i pustolovnog turizma dužni su prilagoditi se regulativi. To znači da pravne i fizičke osobe koje pružaju takve usluge moraju angažirati ili imati zaposlenu osobu s odgovarajućim domaćim ili stranim uvjerenjem, odnosno certifikatom kojim se utvrđuje sposobnost i razina vještine obavljanja pojedine aktivnosti.

U izradu prijedloga zakona bila je uključena i Zajednica pustolovnog turizma pri HGK. Na temelju prijedloga Zajednice, Hrvatska gospodarska komora javno je objavila popis aktivnosti koje se smatraju turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma, kao što su biciklizam, planinarenje, jahanje i niz drugih aktivnosti, a za obavljanje kojih je potrebno zadovoljiti određene uvjete.

Pin It on Pinterest