Gostovanje redatelja Gorana Devića i ekipe filma “Na vodi” u Kinu Valli 21. ožujka

U suradnji s udrugom Restarted i HAVC-om, u četvrtak, 21. ožujka  u 19 sati prikazati će se dokumentarni film „Na vodi“, redatelja Gorana Devića, kojeg kritičari proglašavaju jednim od njegovih najboljih ostvarenja. Film je već nagrađen Posebnim priznanjem 61. Međunarodnog festivala dokumentarnog i animiranog filma u Leipzigu a nastao je u produkciji Petnaeste umjetnosti.

Uz Devića film je producirao Hrvoje  Osvadić, dok fotografiju potpisuje Damian Nenadić, montažu Jan Klemsche i Vanja Siruček, a dizajn zvuka četverostruki dobitnik Zlatne arene Martin Semenčić.  Goran Dević je, uz Zvonimira Jurića, nagrađen na Pulskom filmskom festivalu Zlatnom arenom za režiju filma Crnci (2009.)

Film prati niz stanovnika Siska čiji su životi i svakodnevica vezani uz rijeku: odvjetnika koji usred zime pliva, dvojicu ratnih veterana koji zajedno ribare, bivšeg ubojicu, hrvatskog branitelja, majku koja je ostala bez obitelji.  Prateći rijeku koja protječe centrom Siska, film portretira nekadašnji industrijski centar. Rijeka se danas veže uz razonodu i opuštanje, ali u susretu s ljudima na površinu isplivaju društveni sukobi tranzicije. Ponekad rijeka otkriva ostatke prošlosti čiji su tragovi ostali u vodi. Što ostaje poslije nas?

Povodom premijere u Kinu Valli, gostovanja redatelja i filmske ekipe, 21. ožujka cijena ulaznice iznosi 20,00kn. 

Ostale datume prikazivanja možete pronaći OVDJE

Pin It on Pinterest