Grad Vodnjan-Dignano donirao je pametnu ploču Osnovnoj školi Vodnjan

Grad Vodnjan-Dignano donirao je Osnovnoj školi Vodnjan – Scuola elementare Dignano  pametnu ploču u vrijednosti od 22.500,00 kn koja je postavljena u novoopremljenoj učionici informatike hrvatskog odjeljenja.

Pametna ploča učenicima značajno olakšava učenje, pamćenje gradiva te bolji pregled onog što moraju naučiti, a nastavnicima omogućuje korištenje vizualnog i auditivnog sadržaja koji je već prilagođen za nastavne potrebe te znatno olakšava formuliranje i pripremanje gradiva.

„Vjerujem da će uz pomoć pametnih ploča učenicima biti lakše i zanimljivije učenje te da će se zasigurno podići kvaliteta i raznolikost nastavnog predmeta, ali i nastavnog procesa. Cilj je konstantno unaprjeđenje rada s učenicima jer je bitno potaknuti učenike da interaktivnim učenjem sudjeluju u nastavi“ naglasio je Gradonačelnik Grada Vodnjan-Dignano Klaudio Vitasović.

Ravnatelj Osnovne škole Corrado Ghiraldo zahvalio se gradonačelniku Vitasoviću na donaciji te je istaknuo da su se učenici i nastavnici obradovali novom opremom te mogućnostima koja pametna ploča pruža u smislu crtanja, pisanja i prezentacije što pogoduje kvalitetnoj interaktivnoj nastavi.  Ghiraldo je naglasio da je učionica informatike, osim sa pametnom pločom,  opremljena i sa 24 nova računala koja su financirana sredstvima Osnovne škole i Ministarstva obrazovanja te da će se sva nova oprema koristiti  i za vrijeme nastave drugih predmeta koja se odvija u ovoj učionici kao što su fizika, tehnička kultura i geografija.

Pin It on Pinterest