Održana pješačka manifestacija “Hoditi i zdravi biti”

Lijepo vrijeme poslužilo je jučer velikom odazivu  građana  na tradicionalnu pješačku manifestaciju “Hoditi i zdravi biti”.

U  sedam istarskih gradova – Puli, Poreču, Labinu, Pazinu, Buzetu i Bujama održala  se manifestacija jučer,u subotu, s iznimkom Rovinja u kojem će se pješačenje održati danas., 7. travnja.

Pješačilo se i družilo, te promoviralo zdrav i aktivan način života, a sve u sklopu provedbe programa ”Hoditi i zdravi biti”.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, uz predstavnike Grada i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, prisustvovala je manifestaciji i još jednom iskoristila priliku zahvaliti Zavodu na svemu što čini po pitanju prevencije i promocije zdravog načina života ističući kako je Pula po tom pitanju mnogo učinila. U Puli je pješačenje započelo u 10,00 sati u Ulici Veruda, ispod Doma za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić do Bunarine stazom “Koza” koja ima 6,5 kilometara. Vježbe za sve sudionike su usput, na pojedinim punktovima vodili pulski kineziolozi. Na samom cilju, Bunarini, dijelile su se besplatne srdele, vino i voda gdje su građani mogli nesmetano se podružiti ali i uživati u živoj muzici. Studentski band zabavljao je na cilju sve sudionike, tako da dobre atmosfere nije nedostajalo. Građani su mogli  izmjeriti šećer u krvi i tlak za što su se pobrinuli medicinari iz Zavoda za javno zdravstvo, pulske Opće bolnice, županijskog Zavoda za hitnu medicinu i Medicinske škole. Sudionici su dobili promotivne majice kao uspomenu na ovaj divan dan proveden u prirodi, a bilo je preko 800 sudionika.

Uz potporu Grada Pule i Istarske županije, akciju je organizirao Zavod za javno zdravstvo Istarske županije. Sve u svemu još jednom dokazano da je manifestacija sudionicima bila  sjajan dan proveden u odličnom društvu, uz podjelu majica, zdravih obroka i edukaciju!

Pin It on Pinterest