Najavljen bogat program povodom Dana Grada Pule

Tradicionalan koncert u čast počasnom građaninu Grada Pule Oliveru Dragojeviću

Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, predsjednik Gradskoj vijeća Grada Pule Tiziano Sošić, pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić i ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović predstavili su predstojeći bogat program višednevne manifestacije objedinjene pod nazivom Dan Grada Pule. Programske okosnice čine obilježavanje 74. obljetnice Dana oslobođenja i Dana Grada Pule 5. svibnja, Međunarodnog praznika rada 1. svibnja i Dana Europe 9. svibnja.

„Našim sugrađanima i ove smo godine pripremili niz raznovrsnih programa koji će se odvijati 26. travnja do 11. svibnja. U tom će se razdoblju odvijati ukupno 68 programa, čak 20 više nego lani, što svjedoči o interesu organizatora koji se svojim radom i entuzijazmom pridružuju u hodogramu aktivnosti između označavanja ovih najvažnijih datuma za grad Pulu. Riječ je o 45 suučesnika, odnosno organizatora i udruga koji će svoje programe predstaviti na 30 različitih lokacija.“ – kazao je Miletić. 

Pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić najavio je da će povodom 45 godišnjice bratimljenja s gradom Čabrom 4. svibnja u MMC LUKA biti otvorena izložba fotografija autora Duška Marušića Čičija. Izuzev same godišnjice bratimljenja Čabar je važan dio pulske i istarske povijesti budući da je 29. kolovoza 1944. godine u Čabru osnovana 43. istarska divizija u čijem su sastavu divizije ušle Prva, Druga i Treća istarska brigada, a u sastavu Prve brigade djelovao je talijanski bataljun „Pino Budicin“.  Na Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe 9. svibnja tradicionalno će se položiti vijenci u Titovom parku, a istog će dana tim povodom biti obogaćen program na gradskoj Tržnici kada će se i otvoriti didaktička kuhinja EU projekta KeyQ+“. 

Ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović istaknula je proslavu Međunarodnog praznika rada koja će se cjelodnevno odvijati u Šijanskoj šumi. Od jutra do večernjih sati održati će se glazbeno scenski programi za sve uzraste.  Svečanost obilježavanja Dana oslobođenja – Dana Grada Pule održati će se u nedjelju, 5. svibnja, u Istarskom narodnom kazalištu kada će se i uručiti javna priznanja Grada Pule. Od programskih i lokacijskih novina izdvojila je četverodnevnu manifestaciju „Rock ‘n’ Grill“ na Hidrobazi u sklopu koje će se, 2. svibnja, održati i Gitarijada. Ravnateljica se ovom prilikom zahvalila i svim gradskim institucijama koje se uključene u organizaciju i nesmetano odvijanje programa.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule, Tiziano Sošić, pozdravio je prisutne i istaknuo važnost obilježavanja 165. obljetnice rođenja Antonija Smareglie, skladatelja i velikog sugrađanina čija djela žive i danas, a ukomponirana su svake godine upravo u program povodom Dana Grada.

Konferenciji su se pridružili i poznati pjevači Bruno Krajcar i Lea Dekleva koji već tradicionalno, uz goste, održavaju kocerte u Istarskom narodonom kazalištu na Dan Grada. Naglasili su da se koncert ove godine održava u znak sjećanja na najpoznatijeg hrvatskog glazbenika Olivera Dragojevića, koji je ujedno poshumno ove godine dobio povelju “Počasnog građanina Grada Pule” u čast njegovih djela i svih dobrotvornih i humanitarnih  koncerata koje je uvijek rado odradio upravo u Puli. Koncert će se održati 5. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu s početkom u 20,00 sati, a nastupiti će glazbenici Meri Cetinić i Tedi Spalato zajedno s Brunom Krajcarom  i Leom Deklevom.

Ulaznice za koncert „ Puli s ljubavlju“ mogu se preuzeti u Istarskom narodnom kazalištu od utorka, 23.travnja, od 10,00-13,00 sati. Osoba na sebe može preuzeti maksimalno četiri karte.

Pin It on Pinterest