Izložba Alekseja Orela – Ovo (ni)je ništa novo – ne dajte da vas obmanjuju

Izložbom Ovo (ni)je ništa novo – ne dajte da vas obmanjuju Aleksej Orel predstavlja više ciklusa koji nikada nisu izlagani, a za koje je temeljito proučio stereopsis te izradio 5 ciklusa stereoskopija.
Isti će biti prikazani u formi aniglafskih ispisa, ispisa za stereoskop iz 1896. godine (za koji vas autor moli da ga koristite s pažnjom kakvu i zaslužuje), digitalnim polarizirajućim stereoskopskim prikazom te naposljetku kinetičkim uratkom za Google VR card box.

Autor smatra da nas svakih tridesetak godina kroz posljednje stoljeće i pol netko želi uvjeriti da je on ovdje i sada izmislio stereoskopiju te je moćno naziva IMAX 3D kino ili Sony Playstation VR, itd. 50 radova koji će biti prikazani na ovoj izložbi sažetak su višegodišnje fascinacije prostorom i vremenom kroz koje autor prolazi vođen čistom znatiželjom i zaigranošću koje bi ovom prigodom želio podijeliti s publikom kako malom tako i velikom.

Posebno ga veseli koncept 5.Kata i Groovoteke koji mu omogućuju da na ovaj jedinstveni način u vrlo kratkom vremenu od dogovora do realizacije pop up izložbom iskomunicira svoj rad izvan ikakvih zadanih formi.

Kako autor obitava u kapitalističkom društvu, za ovu prigodu našao je sponzora koji mu je omogućio cjelokupnu produkciju i uređaje te mu ovim putem zahvaljuje. Atmosferu će podići klasično ekipa iz Groovoteke (Funk, Soul & Disco selekcijom muzike).

Izložba se održava u galeriji 5. kat sada na drugom u sjevernom krilu DC Rojc, Pula. 20. travnja 2019. sa početkom u 20 sati.

Pin It on Pinterest