Grad Pula potpisivanjem ugovora s Natura Histricom najavio uređenje park šume Šijana i Busoler

Povodom Dana planete Zemlje koji se obilježava u ponedjeljak 22.travnja , ravnateljica JU Natura Histrica,  Silvia Buttignoni i pulski gradonačelnik Boris Miletić u park šumi Šijana potpisali su danas ugovor kojim će Grad Pula financirati Naturu Histricu s 250 tisuća kuna za uređenje park šume Šijana i Busoler.

Nakon potpisivanja ravnateljica Buttignoni i gradonačelnik Miletić s mališanima Dječjeg vrtića Maslačak na obližnjoj su poljani posadili stabla hrasta medunca.

Današnja  akcija sadnje, djeci je bila izlet u prirodu, te su pokazala visoku razinu ekološke osviještenosti .
„Raditi s najmlađima,  najdraža mi je aktivnost, a veseli me  i činjenica što će upravo park šuma Šijana koja živi već naraštajima u srcu Puležana za izlete i šetnje, postat još bolje i adekvatnije mjesto okupljanja u prirodi“, istaknuo je Miletić te dodao da je Grad Pula potpisivanjem ugovora s Naturom Histricom potpisao financiranje od 250 tisuća kuna za uređenje park šuma Šijana i Busoler.

Naglasio je da će se  sredstva financiranja  utrošiti za cjelogodišnji nadzor park šuma, postavljanje info tabela, popravak puteva, radove na uređenju i održavanju staza, testiranje sigurnost igrala i ostale sitne popravke koje će šumu činiti još boljim mjestom za aktivnosti u prirodi.

„Uz već započeto uređenje parkova i zelenih površina na području grada, povoljniji proljetni vremenski uvjeti najava su još intenzivnije sadnje i obogaćivanja zelenih oaza. U samo posljednjih 10 godina, na području Pule je posađeno je više tisuća stabala, grmova i trajnica, čime se značajno smanjila emisija CO2 a. Samo ove godine zeleni fond grada obogaćen s više od 40-ak novih stabala. Na taj je način grad prikladno uređen i dotjeran te se dodatno osiguravaju uvjeti za održivi razvoj grada. „ rekao je Miletić.

Ravnateljica Silvia Buttignoni zahvalila je Gradu Puli što podržava ustanovu u radu, te najavila sve akcije koje su u planu ostvarivanja putem ove značajne financijske pomoći, te rekla kako je park šuma Šijana svake godine sve atraktivnije mjesto boravka u prirodi građana.

Park šuma Šijana nalazi se svega 2 kilometra od strogog centra grada Pule. Ispresijecana je uskim vijugavim puteljcima. Površina park šume Šijana iznosi 152,13 ha. Posjet je moguć  tijekom cijele godine, a ulaz je slobodan.

Fotogalerija na linku: https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1992092777569461&__tn__=-UC-R

Pin It on Pinterest