Stanje sigurnosti u prometu tijekom vikenda

U dane vikenda i za vrijeme blagdana, odnosno od 19. do 22. travnja, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 14 prometnih nesreća,  i to pet nesreća s ozlijeđenim osobama i devet nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama je pet osoba lakše ozlijeđeno.

Policijski službenici utvrdili su 186 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 95 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 23 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 7 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 10 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 12 prekršaja
  • ostali prekršaji – 39 prekršaja

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 467 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 25 vozača i 1 vozilo. Izdvajamo dva događaja:

U nedjelju, 21. travnja oko 1.15 sati, 41-godišnjak je upravljao automobilom Citroen, pulske registarske oznake, kolnikom Šijanske ceste te je obavljenim alkotestiranjem utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2.09 promila, za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije. Budući da je postojala bojazan da će muškarac nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je i doveden na nadležni sud, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od sedam dana.
Iste noći, oko 4.20 sati, policijski službenici su u Ulici Bože Gumpca zaustavili Alfa Romeo, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 23-godišnjak, za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije do obavljanja izvanrednog liječničkog pregleda. Budući da je postojala bojazan da će muškarac nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je i doveden na nadležni sud, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od četiri dana.

Kaznu zatvora, i to u trajanju od osam dana dobio je 39-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije. Njega su policijski službenici pokušali zaustaviti 22. travnja oko 1 sat, u Istarskoj ulici u Vodnjanu, no vozač se oglušio na znakove policijskih službenika te je povećao brzinu i nastavio kretanje Peugeotom, pulske registarske oznake. Policijski službenici uspjeli su ga zaustaviti na nerazvrstanoj cesti u smjeru Fažane te je vozač odbio testiranje na droge, a utvrđeno je da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita. Budući da je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 39-godišnjak je uhićen i doveden na nadležni sud, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od osam dana.

Pin It on Pinterest