Istarska policija zaplijenila preko 50 kg marihuane

U zajedničkom djelovanju s policijskim službenicima PU sisačko-moslavačke i mobilnih timova za zaštitu državne granice, policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Policijske postaje Pazin proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Rezultate provedenog kriminalističkog istraživanja, na konferenciji za medije koja je održana danas u prostorijama Policijske uprave istarske, predstavio je voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Valter Gržeta.

Naime, temeljem prikupljenih operativnih saznanja policijski službenici su 29. travnja oko 22,40 sati na čvoru Lupoglav na Istarskom ipsilonu zaustavili automobil Ford B-max, sisačke registarske oznake, kojim je upravljao 21-godišnjak.

Budući da su policijski službenici posumnjali da bi se u automobilu mogla nalaziti droga, angažirali su službenog psa za detekciju droge Duksa koji je pozitivno reagirao na prostor prtljažnika. Temeljem sudskog naloga, policijski službenici su obavili pretragu vozila te su na stražnjem sjedištu i prtljažniku pronašli torbe u kojima se nalazilo više paketa s više od 50 kilograma droge marihuane.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad osumnjičenim  utvrđena je sumnja  da je pronađena droga bila namijenjena preprodaji. Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na preko 700 tisuća kuna.

Pronađena droga je oduzeta te će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, a osumnjičeni je u večernjim satima, 30. travnja uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.         

Inače, Duks, njemački kratkodlaki ptičar stupio je na „dužnost“  prije pet mjeseci a ovo je šesta veća zapljena droge kojoj je bitno pridonio, i kojom prilikom je još jednom pokazao koliko je uspješan u svom poslu a da je značaj službenih pasa u otkrivanju i sprječavanju zlouporabe opojnih droga te drugih protupravnih ponašanja – nemjerljiv. 

Pin It on Pinterest