Učenici iz Triera u tradicionalnoj posjeti Puli

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule, Elena Puh Belci, zajedno s pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem primila je danas u Komunalnoj palači učenike i voditelje Osnovne škole Šijana i Osnovne škole Integrierte Gesamtschule Trier (IGS) koji su u posjetu Puli u sklopu projekta “Mostovi prijateljstva”.

„Gradovi Pula i Trier već niz godina uspješno razvijaju i grade prijateljstvo, stoga nam je čast već tradicionalno ugostiti učenike i svjedočiti uspješnoj suradnji. Divno je vidjeti mlade koji stječu iskustvo razmjenom.“ rekla je Puh Belci te uputila zahvalu školama na trudu i kontinuitetu uloženom kako bi se ovaj značajan projekt ostvario i održao.

 Pročelnik Ureda Grada, Aleksandar Matić, naglasio je  kako mu je posebno drago što prijateljstvo dvaju gradova traje dugi niz godina. „Već  2021. godine očekuju nas  dva značajna jubileja, 50 godina bratimljenja Pule s Trierom i 10 godina suradnje dvaju škola, te sam siguran kako ćemo zajedno  to znat obilježit na prigodan način.“ dodao je Matić.

„Škola Šijana veliku pažnju pridaje upravo jezicima, stoga nam je ova suradnja izuzetno važna, naravno da bez potpore Grada Pule to nebi bilo moguće, stoga zahvaljujem na pruženoj mogućnosti koju učenici i škola Šijana ima.“ istaknula je ravnateljica škole Šijana Alma Tomljanović nadodavši kako učenici kroz ovaj projekt imaju priliku dodatno utvrditi jezično  komunikacijska znanja.

Delegacija Triera uputila je zahvalu na srdačnoj dobrodošlici i prijemu te su najavili dolazak i dogodine. U sklopu posjete za učenike su organizirane razne radionice u OŠ Šijana, te posjeta znamenitostima i razgled grada. Pula i Trier pobratimljeni su gradovi od 8. rujna 1970. godine kada je započela  intenzivna međusobna suradnja.

Pin It on Pinterest