Vijeće albanske nacionalne manjine Istarske županije podržalo Valtera Flegu za europske izbore

PULA – „IDS-u kao stranci otvorenosti, jednakosti i ravnopravnosti, podrška nacionalnih manjina uvijek ima poseban značaj, stoga od srca hvala našim prijateljima iz Vijeća albanske nacionalne manjine Istarske županije što su podržali kandidata IDS-a i nositelja Amsterdamske koalicije za europske izbore Valtera Flegu“, kazao je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Naime, na čelu s predsjednikom Vijeća albanske nacionalne manjine Istarske županije Viktorom Ramajom, u Puli je danas održana konferencija za medije na kojoj je Vijeće albanske manjine IŽ-a podržalo kandidaturu Valtera Flega na predstojećim izborima za Europski parlament.

– Pula i cijela Istarska županija ponose se svojim multikulturalnim karakterom, a temeljne vrijednosti suživota i tolerancije oduvijek smo pažljivo njegovali i promicali i nikada, baš nikada, nismo zatvarali oči pred diskriminacijom i netrpeljivošću, istaknuo je Miletić dodavši da je cilj Amsterdamske koalicije i IDS-a „takav pozitivan primjer suživota prenijeti iz Istre na ostatak Hrvatske“

– Potrebno je shvatiti da nacionalne manjine obogaćuju zajednicu i narod te doprinose prosperitetu, a to je ono što se u mnogim krajevima Hrvatske još uvijek, nažalost, ne shvaća. No, to se može i mora promijeniti, i prvi je korak ka toj nužnoj promjeni već za dva tjedna, zaključio je Miletić.

Predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine IŽ Viktor Ramaja zahvalio je IDS-u na dosadašnjoj suradnji kazavši da se nada da će im današnja podrška biti dodatan vjetar u leđa, kako IDS-u, tako i Amsterdamskoj koaliciji.

– Pozivam sve sugrađane da izađu na izbore 26. svibnja i podrže Amsterdamsku koaliciju te nositelja liste Valtera Flegu, naglasio je Ramaja.

Na kraju, Flego je zahvalio na podršci kazavši da „vrijednosti otvorenosti, multikulturalnosti, tolerancije i suživota mi u Istri živimo apsolutno svaki dan, a govoreći o izborima za Europski parlament, htjeli bismo da takve vrijednosti zažive svugdje u Hrvatskoj, a da sutra takva bude i cijela Europa“.

– Pogledate li našu Istru te pogledate li malo unatrag, jasno je da članovi albanske zajednice u svim općinama i gradovima već niz godina značajno doprinose razvoju Istre. Zato mislim da je ovaj danas korak logičan nastavak uspješne suradnje i našeg načina života. Meni kao čovjeku koji je na čelu koalicije 7 stranaka ta podrška puno znači za budući rad, izbore 26. svibnja te idućih 5 godina, istaknuo je Flego te zaključio:

– Nastavit ćemo čuvati tradiciju i promicati vrijednosti kulture albanske te ostalih nacionalnih manjina u Istri, vašeg naroda i običaja. Jednako kao Istarski župan, i kao zastupnik u Europskom parlamentu svakodnevno ću promovirati, poticati i jačati prava nacionalnih manjina te unaprjeđivati status manjina u društvu.

Pin It on Pinterest