7. PULA GUITAR FEST

U subotu dana 18.05.2019. počinje 7. izdanje PULA Guitar Fest-a u organizaciji OKUD-a ISTRA.  Zbog velikog interesa natjecatelja od ove godine po prvi puta Festival će trajati dva dana od 18. do 19.05.2019.  

Samo natjecanje održati će se i na novoj lokaciji, točnije na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli, a svečani koncert te dodjele nagrada i priznanja biti će održan  u ECPD (Europski centar za mir i razvoj UN-a, Flaciusova 18, Pula), svečanoj sali iza Gradske Palače koju je omogućio Grad Pula, naš glavni pokrovitelj festivala, s početkom u 19.00 sati.

Pored samog natjecanja paralelno će se održavati i Masterclass na kojemu će polaznici imati priliku raditi individualno sa eminentnim profesorima gitare i pedagozima.

Očekuje se veliki broj natjecatelja odnosno učenika Glazbenih škola iz čak više od 15 gradova diljem  Hrvatske, Slovenije, a i šire.

Pored samih natjecatelja i njihovih mentora, manifestaciju će upriličiti dvanaest vrsnih i eminentnih pedagoga profesora, ujedno članova prosudbenih komisija koji sudjeluju na brojnim natjecanjima diljem svijeta.

Natjecanje gitarista održava se u kategorijama:  

– SOLISTI  u 6 kategorija – po uzrastu;   

 –  KOMORNI SASTAVI u 2 kategorije – po uzrastu

Pokrovitelj manifestacije je Grad Pula, a sponzori su: Euro-Unit d.o.o. i Savarez.

Više informacija o natjecanju možete naći na web stranici OKUD-a „Istre“: www.okud-istra.hr i na Facebook stranici natjecanja: PULAGuitarFest

Pin It on Pinterest