U HGK – ŽK Pula održana edukacija za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu

Sekcija Zajednice obiteljskog turizma HGK – Županijske komore Pula, Istarska županija i Turistička zajednica Grada Pule organizirale su jučer u ŽK Pula radionicu „Suradnjom u destinaciji do bolje popunjenosti kapaciteta“.

Radionica je organizirana u okviru provedbe projekta Blutoursystem kako bi se pridonijelo boljem poslovanju i popunjenosti smještajnih objekata, te radi informiranja pružatelja usluga smještaja u domaćinstvu o aktualnostima u turističkoj ponudi destinacije.

Predstavljen je primjer dobre prakse povezivanja poduzetnika s Barbanštine Istra Outdoor Experience koji zajednički rade na stvaranju dodatne ponude destinacije i njenoj promociji. Kao primjeri korištenja digitalnih alata u poslovanju predstavljeni su inovativna aplikacija za edukaciju iznajmljivača Booking Monster Croatia te aplikacija Go – Istria za povezivanje gostiju s turističkom ponudom.

Projekt Blutoursystem odobren je za financiranje iz Programa Interreg V-A Italija- Hrvatska 2014.- 2020. u okviru prioritetne osi 1- Plave inovacije, specifičnog cilja 1.1 – Unaprijediti okvirne uvjete za inovacije u relevantnim sektorima plavog gospodarstva u Programskom području. Projekt Blutoursystem identificira nove prekogranične turističke scenarije, povećava vještine, znanje i kapacitete sudionika te određuje multiplikativni efekt na turistički sektor.

Značaj je ovakvih skupova u tome što se iznajmljivači educiraju i razmjenjuju iskustva, rekla je zamjenica predsjednika Sekcije Astrid Glavičić. Pritom je izuzetno važno da dionici u destinaciji surađuju i međusobno se podržavaju jer svi ostvaruju korist, a u konačnici poboljšava se kvaliteta turističke ponude te postiže veća konkurentnost na tržištu, ističe Glavičić.

Pin It on Pinterest