Održan Dijalog sa studentima na temu „Budućnost Europe“

U Puli se nastavlja bogat program obilježavanja Europskog tjedna u sklopu kojeg je jučer u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ te Europe Direct Informacijskog centra (EDIC) Pula-Pola čiji je projektni nositelj Grad Pula, u Centru za europska istraživanja Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirkovićvoditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević održao Dijalog sa studentima na temu “Budućnost Europe”.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić otvorio je dijalog namijenjen mladima, pozdravnim govorom pred brojnim sudionicima koji su sa zanimanjem pratili današnji događaj. „Čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, gosp. Branka Baričevića, te svima vama koji ste se odazvali na ovaj dijalog želim aktivan angažman, da iskoristite priliku saznat što više o Europskoj uniji i mogućnostima koje nudi mladima. Zajedno budimo optimisti za Europu ispunjenu nadom i vjerom u bolje sutra.“  Istaknuo je Boris Miletić.

Dekan Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Robert Zenzerović, zahvalio se gradonačelniku Pule što je podržao i otvorio današnji dijalog na temu budućnosti Europe namijenjen mladima. Ujedno je pozvao studente da se aktivno uključe u dijalog te istaknuo zadovoljstvo da fakultetski CEIPU i pulsko sveučilište imaju zadovoljstvo treći put ugostiti gospodina Baričevića koji kao karijerni diplomat izbliza poznaje europske politike i smjernice, a čija su prijašnja predavanja pobudila iznimno zanimanje studenata i javnosti.

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj također se zahvalio gradonačelniku Borisu Miletiću što je u svom pozdravnom govoru prenio mladima pozitivne želje u svijetlu budućnost te brojne prilike koje Europska unija nudi posebice mladima. Nadalje, zahvalio se na pozivu te održao inspirativni dijalog i predavanje o budućnosti Europe namijenjen mladima, a ujedno je istaknuo da se mladi unutar Europske unije javljaju kao važni su-kreatori politika i njihova je participacija presudna. Europska unija za mlade ima niz programa kojim im omogućava da proširuje njihovo znanje i stječu potrebno iskustvo za daljnji profesionalni razvoj od Erasmus+, Garancije za mlade pa sve do Europskih snaga solidarnosti. Za mlade je najvažnije da su takvi projekti sufinancirani od strane Europske unije kao na primjer da su troškovi boravka u inozemstvu većim dijelom pokriveni. Osim toga, EU mladima nudi i mogućnosti stažiranja u institucijama te se tako dodatno upoznaju s neformalnim načinom donošenja odluka.

Pin It on Pinterest