Policija u stanu pronašla 364 grama amfetamina

Porečka policija jučer 18. svibnja provela je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te krivotvorenje isprave.

Naime, prema prikupljenim saznanjima da se 25-godišnjak bavi preprodajom droge i koristi automobil s nepripadajućim registarskim oznakama, policijski službenici su 17. svibnja oko 22,30 sati na makadamskom putu Parenzana na području Poreča zaustavili automobil Fiat Punto kojim je upravljao 25-godišnjak.

Provjerom je utvrđeno da se na automobilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, kao i da mladić nema položen vozački ispit.

Obzirom na ranije prikupljena saznanja da se 25-godišnjak bavi preprodajom droge, policijski službenici su temeljem naloga  Županijskog suda u Puli pretražili automobil i stan u Poreču u kojem osumnjičeni boravi. Pretragom stana pronašli su 364 grama amfetamina, 17 grama marihuane, digitalnu vagu, bijelu praškastu materiju za povećanje mase droge te više vrećica namijenjenih za pakiranje droge. Droga je oduzeta te će biti dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad osumnjičenim utvrđena je sumnja da je pronađena droga bila namijenjena preprodaji te je 25-godišnjak, 18. svibnja u večernjim satima, uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske dok će zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava, nadležnom sudu biti podnijet optužni prijedlog. 

Foto: PU Istarska

Pin It on Pinterest