JELENA VUKOVIĆ DRŽAVNA PRVAKINJA U BACANJU DISKA

U nedjelju 19.05.2019 u Splitu na stadionu ASK-a održano je 22. Prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba invaliditetom i Hrvatskog paralimpijskog odbora.

Na natjecanju je nastupilo preko 140 natjecatelja, među kojima i sedam sportaša Atletskog kluba Spektar iz Pule, u pratnji trenerice Jelene Vuković, trenera Ivana Radešića i pomoćne trenerice Katarine Polić.

Jelena Vuković, ponovno je postala prvakinja Hrvatske u bacanju diska sa rezultatom 19,39 m, te je osvojilo drugo mjesto na međunarodnoj razini, u bacanju kugle sa rezultatom 7,38 m Jelena je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju, a na međunarodnoj razini također drugo mjesto i srebrnu medalju. Jelena je na ovom natjecanju bacila i normu u bacanju kugle za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Dubaiu ove godine. Marin Giljanović nastupio je u bacanju diska i kugle, u bacanju diska oborio je svoj osobni rekord sa rezultatom 10,14, zauzevši četvrto mjesto ,a kuglu je bacio 3,75 zauzevši sedmo mjesto Emilo Zonta, u bacnju diska sa rezultatom 14,54, osvoji je srebrnu medalju, te oborio svoj osobni rekord, u bacnju kugle zauzeo je 4 mjesto sa rezultatom 6,08 m .

Sandro Krupljan nastupio je u bacanju diska sa rezultatom 12,62, postavivši svoj novi osobni rekord, te je osvojio treće mjesto i brončanu medalju, a u bacanju kugle zauzeo je šesto mjesto sa rezultatom 5,01. Amar Zec, takođe debitant, nastupio je bacanju čunja i ostvario odličan rezultat 14,87 m, zauzevši šesto mjesto, a bacanju diska zauzeo je četvro mjesto sa rezultatom 4,38 m.

Natjecatelji su ostvarili vrlo zapažene rezultate, među kojima debitanti Mirnes Omerhodžić iz Rijeke, član također AK Spektra iz Pule, koji je u bacanju diska zauzeo treće mjesto i osvojio brončanu medalju sa rezultatom 8,41 m, te četvrto mjesto u bacanju čunja sa rezultatom 16,60 m. Luka Bukša iz Rijeke, član također AK Spektra iz Pule osvojio je brončanu medalju u bacanju kugle sa rezultatom 7,55 m, te četvrto mjesto u bacanju koplja sa rezultatom 15,15 m. Luka i Mirnes u Rijeci treniraju pod stručnim vodstvom trenerice Katje Luketić, inače predsjednice AK Spektra i dugogodišnje trenerice Jelene Vuković.

“Jako sam zadovoljna nastupom članova svoga Kluba, kao i svojim osobnim rezultatima. Dečki su super bacali, osvojili smo ukupno osam medalja, što je dosta veliki broj, s obzirom da smo vodili četvoro sportaša koji nikada do sada još nisu nastupali, ovo je njihovo prvo natjecanje i odlično su to odradili. Vrijeme nas je odlično poslužilo. Zahvaljujem se Gradu Puli, Sportskoj zajednici grada Pule na financijskoj podršci. Hvala Istarskim domovima zdravlja na podršci i razumijevanju. Posebna zahvala AIRPORT LINE-U i gospođi Vjekoslavi Čalić koja nam je obezbjedila kombije i putovanje učinila ugodnim, te nas ugodno iznenadila magnetima sa natpisom našega Kluba koje smo ponosno vozili do Splita. Početkom lipnja putujemo u Grosetto na međunarodno natjecanje u sastavu Hrvatske reprezentacije, sa treninzima nastavljamo u smjeru Dubai. Hvala svima koji su nas pratili svojim pozitivnim mislima, porukama podrške i svime ostalim što su nam ispratili na put u Split.”

Pin It on Pinterest