Glazbenom točkom otvoren prijem nagrađenih učenika Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova Pula

Danas je u prostorijama Gradske palače održan prijem nagrađenih učenika Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova Pula u ovoj školskoj godini. Učenike i njihove profesore u Komunalnoj palači ugostio  je predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule, Tiziano Sošić.

Prijem je počeo glazbenom točkom vrsnih učenica, odnosno nagrađenog komornog sastava violončelo/violina Anamarija Bukovnik i Letizia Ulika Roce koje su prisutnima na nekoliko minutu prenijele predivne note, te upotpunile prijem.

Predsjednik Gradskog vijeća, Tiziano Sošić, obratio se prisutnima kazavši kako prati rad Glazbene škole i smatra izvanrednim priliku da ih ugosti u Gradskoj palači kao znak  podrške njihova rada.

 „U teškim trenutcima moramo biti svjesni da su kultura i glazba vještine koje nas obogaćuju, doprinose našem Gradu, vi doprinosite zajednici u kojoj živite, jer živite i stvarate glazbu.“ dodao je Sošić.

Ravnateljica Glazbene škole, Romana Vuksan Zuban, zahvalila se predsjedniku Gradskoj vijeća Grada Pule, te samom Gradu na priznanju i prijemu, dodala je i kako smatra da je  glazba bogatstvo koje na čovjeka ostavlja pozitivan dojam i rast, hrana za čovjekovu dušu. Iskoristila je i priliku zahvaliti se svim mentorima, učenicima na trudu i radu, na uspjesima i življenju glazbe.

 „Hvala svima u ovoj školskoj godini na trudu i rezultatima, vi ste nositelji gradske kulture, činite to i dalje, a mi ćemo vas podržavati.“ kazala je ravnateljica.

Nagrađeni učenici Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova Pula današnjem su se prijemu rado odazvali, te zaključili kako je ovo dobar početak suradnje i promocije glazbe širokom spektru slušaoca i potencijalnih zainteresiranih učenika.

Pulska glazbena škola jedina je srednjoškolska glazbena ustanova u Istarskoj županiji kojoj gravitiraju učenici iz cijele županije. Glazbenu je školu Ivana Matetića Ronjgova u Puli pohađao i završio veliki broj učenika koji su danas eminentni glazbenici i pedagozi u Istarskoj županiji, Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Učenici Glazbene škole sudjeluju u kulturnom životu i radu grada Pule i Istarske županije u raznim gradskim zborovima, gudačkim, harmonikaškim, puhačkim orkestrima grada Pule, Hrvatske i inozemstva.

Pin It on Pinterest