Sigurnije prometovanje i kretanje pješaka

S ciljem dodatnog povećanja sigurnosti prometovanja i prolaska pješaka, u sklopu redovnog održavanja nerazvrstanih cesta nastavljaju se popravci većih lokalnih oštećenja na prometnim površinama na području mjesnih odbora Monvidal i Kaštanjer, obilježavanje novih pješačkih prijelaza radi sigurnijeg kretanja pješaka te novih parkirališnih mjesta u Pazinskoj ulici.

Sanacija većih lokalnih oštećenja kolnika i nogostupa izvršena je u Stankovićevoj ulici te dijelom u Rakovčevoj, a sutra se radovi planiraju u Vukovarskoj ulici zbog čega će promet od Rakovčeve do Stankovićeve ulice biti zatvoren. Osim navedenog, u Rakovčevoj i Stankovićevoj ulici i njihovim prilazima, izvršit će se reorganizacija horizontalne prometne signalizacije na način da će se ukinuti pojedini pješački prijelazi te obilježiti novi  čime se planira doprinijeti sigurnijem prelasku pješaka na tim prometnim pravcima. Dodatno će se,  na zahtjev Mjesnog odbora Arena obilježiti parkirališna mjesta u Pazinskoj ulici između Tesline i Motikine ulice.

Radove kojih je izvođač Cesta d.o.o.  planiraju se završiti do kraja sljedećeg tjedna.

Razvojem prometne infrastrukture teži se dodatno podići razina sigurnosti i prometne protočnosti za sve građane, kojima ovim putem zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju tijekom odvijanja radova te ih pozivamo na pojačani oprez.

Pin It on Pinterest