Župan Flego i gradonačelnik Miletić upriličili prijem za delegaciju AP Vojvodine

Na pulskoj tržnici danas su svečano otvoreni Dani Vojvodine u Istri, dvodnevna manifestacija kojoj je prethodio svečani prijem istarskog župana Valtera Flega i gradonačelnika Pule Borisa Miletića, za delegaciju AP Vojvodine, na čelu s pokrajinskom tajnicom za kulturu i informiranje Draganom Milošević. Prijemu, koji se održao u sjedištu Istarske županije, u Puli, je prisustvovao i generalni konzul Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović.

Župan Flego je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što Istra i Vojvodina već dugi niz godina njeguju prijateljske odnose i dobru suradnju. Potvrđuje to i manifestacija Dani Istre u Vojvodini/Dani Vojvodine u Istri, koja neprekidno traje od 2001. godine, a naizmjenično se održava jedne godine u Istri, a druge u Vojvodini.

„Istra i Vojvodina vrlo su slične regije, što je prepoznato još 2001. godine, dakle prije punih 18 godina. 2006. godine je potpisan i Sporazum o suradnji, koji nije ostao samo slovo na papiru, već je zaživio i u praksi. Naše regije dijele vrijednosti multietničkog, multijezičnog i multikulturnog okruženja, a upravo je ova manifestacija primjer dobre regionalne suradnje“, izjavio je župan Flego zahvalivši se delegaciji.

Gradonačelnik Miletić ustvrdio je kako „vrijeme uistinu brzo prolazi“, te se prisjetio 2001. godine kad su održani prvi Dani Istre u Vojvodini.

„Drago mi je što je ova manifestacija danas tradicija, koja pokazuje da ljudi žele graditi mostove suradnje. Smatram kako postoji prostora za gospodarsko povezivanje jer je ono temelj nadgradnje, a kad se gospodarstva povežu taj je odnos još čvršći“, kazao je gradonačelnik Pule.

Zadovoljstvo je izrazila i tajnica Pokrajinske vlade AP Vojvodine Milošević koja se osvrnula i na 3. Sea star festival, koji se ovog vikenda održava u Umagu, a pokrenuli su ga organizatori festivala EXIT iz Novog Sada.

„Danas smo pokrenuli i niz novih tema i pitanja, ne samo na polju kulture i turizma već i na drugim područjima jer smatramo da postoji zaista širok spektar mogućnosti daljnje suradnje“, istaknula je Milošević.

Pin It on Pinterest