Max Gaming Day – praznik za sve ljubitelje video igrica

Održan je prvi Max Gaming Day u nedjelju, 26. svibnja 2019. godine u najvećem istarskom trgovačkom centru Max City.  To je bio pravi praznik za sve ljubitelje gaminga koji su se već od ranih jutarnjih sati počeli okupljati u trgovačkom centru. Došli su igrači iz cijele Istre i šire. Bilo je tu timova i igrača iz Labina, Pazina, Umaga, Poreča, Rovinja, Novigrada i drugih gradova Istre te su čak iz Rijeke potegnuli igrači ne bi li sudjelovali na ovom događaju. Samo u turnirima sudjelovalo je više od 400 igrača.

Moglo se prijaviti i igrati na FIFA turniru, zatim turnir u Fortnitu i Brawl Stars igricama. U ponudi je bio i Retro štand koji je nudio prigodne suvenire i predmete na likove iz igrica. Posjetitelji su uživali i na VR štandu gdje su igrali video igrice s virtualnim naočalama. Odaziv zaljubljenika u video igrice bio je jako velik. Za sudjelovanje se tražilo mjesto više no nije bilo moguće uslišiti želje svih željnih natjecanja. Žar tijekom igre i sjaj u očima bio je stalno prisutan kod svih igrača, čak i onih koji su samo pratitli događaj. Bio je ovo prvi ali ne i zadnji Max Gaming Day te će se nastojati zadovoljiti želja za sudjelovanjem još većeg broja natjecatelja.  

Vrhunac događaja se dogodio dolaskom poznatog istraskog i kvarnerskog youtubera i gamera Bassija. Njega prati više od 100.000 zaljubljenika u igrice i vrlo je poznati influencer. Bassi je bio gost u vremenu finala za Fortnite i dugo se družio s fanovima koji su čekali ne bi li dobili autogram ili se fotografirali s njihovim uzorom koji ih vodi kroz virtualni svijet igrica i animira na njegovom youtube kanalu. Bassi je nasmijano dočekao svakog fana i fotografirao se s više stotina djece i odraslih.   

Sudjelovanje na svim turnirima je bilo besplatno, a vrijedne nagrade osigurali su sponzori: Sport Vision, Caffe bar Yes, Watch Centar, Shooster, The Athlete’s foot, Skechers i Polleo Sport.

Zbog izuzetno veliko interesa, program se produljio izvan okvira planiranog vremena te je Max Gaming Day bio zasigurno dan za pamćenje.

Pin It on Pinterest