Valter Flego budući je zastupnik u Europskom parlamentu

PULA – „Amsterdamska koalicija je uspjela, naša zemlja ima od danas čvrstu opciju koja će biti glas napredne, otvorene i moderne Hrvatske!“, poručio je predsjednik IDS-a Boris Miletić nakon objave neslužbenih rezultata Državnog izbornog povjerenstva.

Budući zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego zahvalio se prije svega „našim partnerima iz GLAS-a, HSS-a, HSU-a, PGS-a, Laburista i Demokrata, brojnim političkim strankama, predstavnicima nacionalnih manjina te udrugama koje su poduprijele naš put.  Hvala i svim volonterima, aktivistima, članicama i članovima bez kojih ne bi bilo ove izborne pobjede!“

Flego je istaknuo da je „Istra svijet za sebe,  što smo još jednom pokazali.“ Naime, koliko se može vidjeti iz rezultata koji pristižu, Istra je snažno podržala Amsterdamsku koaliciju i IDS te po tko zna koji put, pokazala da je drukčija od drugih. 

– Žao mi je što to nije bio slučaj i u drugim dijelovima Hrvatske u kojima se, nažalost, pokazalo da jačaju  desnica i desni populisti, naglasio je Flego.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić izuzetno je zadovoljan rezultatima Amsterdamske koalicije, kao i činjenicom što je IDS dominantna politička opcija u Istri.

– Građani naše županije prepoznali su kvalitetu programa Amsterdamske koalicije, naših kandidata te podržali naše vrijednosti koje odlučno branimo i koje ćemo znati predstavljati u Europskom parlamentu. Hvala vam od srca!, kazao je Miletić dodajući:

– IDS je odnio uvjerljivu pobjedu u Istri. U našoj je županiji Amsterdamska koalicija dobila 42% glasova, daleko najviše od svih. Valter Flego također je dobio daleko više glasova od svih ostalih kandidata na svim listama u Istri. Hvala svima na podršci! Pokazali smo da smo snaga Istre i da možemo, kao regionalna stranka, voditi bitke na nacionalnom terenu!  

– Uspjeli smo pokazati svoje jedinstvo i snagu u Istri. Istrijani su u jako visokom postotku podržali našu želju da vrijednosti Istre preslikamo na cijelu Hrvatsku. Jedna utakmica je završena. Rezultat u Istri je odličan. Ostatak zemlje nije onakav kakvog smo priželjkivali, ali idemo dalje!

– I hvala svima koji su u tako velikom broju podržali našeg Valtera Flegu koji je od svih kandidata iz Istre dobio uvjerljivo najveći broj glasova!, kazao je predsjednik IDS-a.

Zaključio je da „bez obzira što je u Hrvatskoj večeras nažalost ojačala radikalna desnica, liberalna Hrvatska, kao i Europa, sad ima svoju opciju koja će biti ključna prevaga.“

Pin It on Pinterest