Otvaranje ureda HTZ-a u Madridu u idućoj godini

Održan susret direktora HTZ-a Staničića i Glavnog tajnika UNWTO-a Pololikashvilia

Povodom održavanja 64. sastanka Komisije za Europu UNWTO-a u Zagrebu, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić susreo se sa Glavnim tajnikom UNWTO-a Zurabom Pololikashvilijem s kojim je razgovarao o inovacijama u turizmu, avioprijevozu, tematskim promocijama turističkih proizvoda poput eno gastronomije, ali i o najavi otvaranja ureda predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Madridu.

„Mislim da je sada pravi trenutak za otvaranje vašeg predstavništva u Madridu“, rekao je Pololikashvili, pritom ponudivši svu potporu u procesu otvaranja ureda.  „Ured u Madridu planiramo otvoriti u siječnju iduće godine neposredno prije održavanja sajma FITUR, najvećeg turističkog sajma u Španjolskoj. Buduće predstavništvo posebno nam je važno zbog sjedišta UNWTO-a, ali i zbog sve većeg broja španjolskih turista koji su tijekom prošle godine ostvarili oko 290.000 dolazaka i više od 640.000 noćenja što predstavlja rast od 13 posto u odnosu na 2017. godinu“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako je španjolsko tržište važno i zbog njegove povezanosti sa zemljama Južne Amerike.

Na sastanku se razgovaralo i o zračnoj povezanosti između Zagreba i Madrida, ali i boljoj zračnoj povezanosti između Španjolske i Hrvatske, ali i Hrvatske i Kine koja je označena kao strateški važno i vrlo potentno tržište za hrvatski turizam. Također, razgovaralo se i o posebnoj promociji eno gastronomije u sklopu koje je Pololikashvili uputio poziv hrvatskoj delegaciji na 4. Globalnu konferenciju UNWTO-a posvećenoj vinskom turizmu koja će se održati početkom prosinca 2019. godine u Čileu.     

Govoreći o inovacijama u turizmu Glavni tajnik UNWTO-a pohvalio je sustav Hrvatske turističke zajednice eVisitor koji je od strane UNWTO-a u prošloj godini, u sklopu sajma FITUR u Madridu, osvojio priznanje i treće mjesto u kategoriji inovativnost u istraživanju i tehnologiji.

Sastanku su prisustvovali i koordinator odnosa s članicama UNWTO-a Beka Jakeli, direktor Odjela pridruženih članica UNWTO-a Ion Vilcu te državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.


Pin It on Pinterest