Podizanjem Zelene zastave obilježen Dan Škole za odgoj i obrazovanje Pula

U Školu za odgoj i obrazovanje Pula stigao je prestižni status Međunarodne Eko škole, odnosno svečanost podizanja Zelene zastave, koji se održao danas povodom Dana škole.

Treća  je to osnovna škola na području grada Pule koja je prestižnu titulu zaslužila zahvaljujući svojem ekološkom djelovanju.

U ime Grada Pule obilježavanju Dana škole i podizanju Zelene zastave prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Pule, Elena Puh Belci, koja je čestitala svim sudionicima u ovom projektu, u  projektu odgovornog odnosa prema okolišu u kojem živimo, te poželjela školi puno uspjeha u daljnjem radu.

Ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje Pula, Višnja Popović zahvalila se svima na dolsaku, a roditeljima, učiteljima, učenicima na trudu i sudjelovanju u školskim aktivnostima, te pozvala prisutne da uživaju u programu kojeg su djeca pripremila.

Bilo je tu pjevanja, recitiranja pjesama, ali i zakuskice te štand s autohtonim prozivodima i mogućnosti kupnje kao dio donacije.
Puno dvorište škole pokazalo je koliko je svima stalo do poboljšanja uvjeta i sreće djece.

Škola za odgoj i obrazovanje – Pula započela je s radom 1958.godine. Danas se u njoj školuje 55 učenika u osnovnoj i 31 učenik u srednjoj školi. Osnovnu školu čine razredi, odgojno – obrazovne skupine i radno osposobljavanje. U srednjoj školi učenici se školuju za pomoćna zanimanja kuhara i slastičara, autolimara, vodoinstalatera, vrtlara, cvjećara te soboslikara i ličioca.

Pin It on Pinterest