Održana eko akcija čišćenja priobalja i podmorja Saccorgiana – Zlatne stijene 2019.

U organizaciji Grada Pula, Turističke zajednice grada Pule, Zajednice tehničke kulture Pula i Crvenog križa, prijepodne u subotu, 1. lipnja , dvadeset i četvrtu  godinu za redom održana je  eko-akcija čišćenja pulskog akvatorija i priobalja, ove godine  na području  Saccorgiana – Zlatne stijene od uvale Sacccorgiana do hotela Splendid.

 U eko akciji sudjelovalo je 100-ak sudionika. Akciju čišćenja podmorja koordinirao je Ronilački savez Istarske županije uz sudjelovanje 50-tak ronioca iz 12  istarskih klubova.

Uz ronioce sudjelovali su i članovi Radio kluba Arena-Pula te  volonteri Crvenog križa Pula koji  su sakupljali otpad na priobalju a  vreće s izronjenim otpadom odlagali  na  suho  koje su potom pokupili djelatnici Pula Herculanee.

Za sve učesnike Crveni križ je organizirao mjerenje tlaka i šečera u krvi.

U akciji je također i sudjelovao MUP Pula koji  održao je prezentaciju nacionalnog edukativnog programa “Zdrav za 5”  o važnosti osvješčivanja mladih i ostalih o štetnosti utjecaja alkohola, droge i kocke na ljudski organizam.

 Ove godine prikupljeno je samo 3 kubika otpada što pokazuje sve  veću osvještenost građana i turista po pitanju ekologije ali i učestalo čiščenje podmorja.  U moru je bila manja količina smeća i to uglavnom sitni otpad dok je na priobalju uglavnom sakupljeno nešto sitnog otpada u grmlju i šumarcima koji nažalost služe kao zamjena za kante za smeće ali i krupnijeg otpada kao npr. krevetić za bebe, plastična stolica, romobil, wc školjka itd.

 Svim učesnicima akcije organizator je osigurao zaštitnu opremu za prikupljanje otpada i majice sa logom eko akcije a po završetku čišćenja Arena Hospitality Group  počastio je sve sudionike  ručkom u restoranu Zlatne stijene. 

Pin It on Pinterest