Na Gradskoj tržnici otvorena bogata gastro manifestacija Histria

Danas je na Gradskoj tržnici u Puli svečano otvoreno 26. izdanje manifestacije Histria, prodajne izložbe hrane i pića.

U ime organizatora, predsjednica HGK – Županijske komore Pula, Jasna Jaklin Majetić, pozdravila je prisutne i istaknula kako  se 26. izdanje manifestacije Histria održava od 5. do 8. lipnja u Puli, na novoj lokaciji – platou gradske tržnice, te pohvalila i zahvalila svima na dolasku.
U ime Grada Pule otvaranju je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Grada Pule, Robert Cvek koji je pohvalio manifestaciju koja obogaćuje gastro ponudu grada i poželio svima doborodošlicu, uspješan rad i još puno novi proizvoda koji predstavljaju naše krajeve.

Na izložbi nastupaju izlagači iz cijele Hrvatske među kojima je i 11 izlagača koji predstavljaju 14 novih proizvoda. Riječ je o proizvodima koji će biti posebno vizualno označeni, a koji se po prvi put predstavljaju na izložbi ili po prvi put stavljaju na prodaju, a nisu na tržištu dulje od godine dana. Egzotično voće,  ljuti chili umaci, medni pripravci, i suhomesnati proizvodi dio su proizvoda koje će građani i turisti moći kušati i kupiti.

Izlagačima koji predstavljaju nove proizvode, dodijeljena su i priznanja za uspješno sudjelovanje na izložbi hrane i pića u kategoriji novi proizvod, kao znak pažnje za inovaciju.
Kroz cjelodnevna događanja u sklopu manifestacije oživit će se dio gradskog prostora tržnice predstavljanjem kvalitetnih i atraktivnih hrvatskih proizvoda, a manifestacija Histria uključuje niz edukativnih sadržaja te po prvi put i kuharske radionice. 

Novina Histrie jesu besplatne kuharske radionice koje će voditi renomirana imena istarskog ugostiteljstva, a koje organiziraju HGK – ŽK Pula, Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI d.o.o.) i Tržnica d.o.o. od 5. do 8. lipnja od 11 do 13 sati. Sve četiri radionice održat će se u edukacijskoj kuhinji na prvom katu zgrade Tržnice Pula. Namirnice za radionice osigurat će AZRRI i Tržnica, a u pripremi jela koristit će se i proizvodi nekih od izlagača na Histriji. Zbog ograničenog mjesta, za sudjelovanje na kuharskim radionicama obavezna je prijava sudjelovanja na tel: 378-100 ili e-mail: hgkpu@hgk.hr.

Radno vrijeme štandova izlagača je od danas, 5. lipnja od 9,30 do 20 sati, 6. i 7. lipnja od 8,00 do 20 sati, te 8. lipnja od 8,00 do 15,00 sati.
Ovogodišnja manifestacija održava se uz potporu partnera Turističke zajednice Grada Pule, AZRRI d.o.o, Pazin, Tržnice d.o.o. Pula te Grada Pule i Istarske županije, pa su na svečanom otvaranju danas  sudjelovali i direktorica Turističke Zajednice Pula, Sanja Cinkopan Korotaj, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić i mnogi drugi uzvanici.

Pin It on Pinterest