Održan nastavak radionice o društvenim inovacijama s ciljem razvoja projektnih ideja

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog jučer je u Istarskoj razvojnoj agenciji – IDA d.o.o. organizirala radionicu „Društveno poduzetništvo – mogućnost realizacije društvenih inovacija“, svojevrsni nastavak radionice o društvenim inovacijama, a ista je provedena u okviru projekta +Resilient financiranog iz Programa Interreg Mediteran 2014-2020 te sufinancirana od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Radionicu o društvenom poduzetništvu vodio je Teo Petričević, priznati društveni inovator, društveno poduzetnički arhitekt i savjetnik, stručnjak za društvenu ekonomiju i civilno društvo s više od 15 godina iskustva u organizacijskom razvoju, upravljanju projektima, prikupljanju sredstava, politikama/istraživanju, izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća. Svoje je znanje prenio na 20tak sudionika koji razmišljaju o pokretanju društvenog poduzeća.

Petričević je na samom početku približio sudionicima kontekst društvenog poduzetništva, globalno stanje i trendove te što je zapravo društveno poduzetništvo i kako ga razumijemo u Hrvatskoj.

dav

Nakon dobivenog teorijskog znanja o društvenom poduzetništvu, sudionici su bili spremni započeti s razvojem svojih poduzetničkih ideja i društvenih inovacija, a Teo je pomogao u usmjeravanju ka kvalitetnoj razradi istih.

Zaklada nastavlja s misijom razvoja društvenih inovacija i društvenih poduzeća te već u ponedjeljak organizira radionicu digitalnih komunikacija, kao posljednju u nizu ovog ciklusa radionica, a s ciljem kako bi sudionici, osim u razradi poslovne ideje, bili usmjereni i u njenoj promociji.

Više informacija o radionici digitalnih komunikacija možete pronaći na službenim stranicama Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr ili https://hr-hr.facebook.com/zaklada.istra/.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Project co-financed by European Regional Development Fund. 

Pin It on Pinterest